Tvarkymo ir švaros taisyklių privalu laikytis visiems

Jeigu neprižiūri, netvarkai savo teritorijos ar sklypo, juose yra šiukšlių, gali sulaukti savivaldybės dėmesio ir didesnių mokesčių. Alytaus rajono savivaldybė primena, kad tvarkyti aplinką ir palaikyti švarą turi tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys.

Alytaus rajono savivaldybės taryba yra patvirtinusi Alytaus rajono savivaldybės miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisykles.

Jomis siekiama užtikrinti, kad rajono teritorijos būtų valomos ir tvarkomos užtikrinant sveikas ir saugias bei palankias visuomenės gyvenimo sąlygas ir aplinkos sanitarinę būklę.

Pagal taisykles tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys privalo tvarkyti ir palaikyti švarą įstatymų nustatyta tvarka jiems priskirtose arba faktiškai naudojamose teritorijose arba sudaryti sutartis su kitais asmenimis dėl tokių darbų atlikimo.

Jeigu pastatas ar sklypas priklauso keliems asmenims, prižiūrimos teritorijos tvarkymas priklauso visiems proporcingai pagal valdomą pastato ar sklypo dalį. Nesant paskirstymo, atsakomybė tenka visiems solidariai.

Žemės valdų savininkai privalo tvarkyti, genėti savo teritorijoje augančius želdinius, trukdančius kaimyninių sklypų savininkams, praeiviams, eismo dalyviams.

Draudžiama palikti netvarkomą, apleistą, nešienautą ar piktžolėmis apaugusią nuosavybės teise priklausančią, nuomojamą ar kitaip valdomą žemę ar mišką.

Taisyklių reikalavimus pažeidę asmenys atsako LR administracinių teisės pažeidimų nustatyta tvarka.

Su išsamiomis Alytaus rajono savivaldybės miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklėmis galima susipažinti savivaldybės interneto svetainėje www.arsa.lt.

Senka laikas skirtas susitvarkyti neprižiūrimus sklypus

Liepos mėnesį buvo sudarytas Alytaus rajono nenaudojamų, apleistų žemės sklypų sąrašas, į kurį pateko 132 sklypai. Jų savininkams raštu išsiųsti raginimai per 30 kalendorinių dienų pateikti prašymą dėl žemės sklypo išbraukimo iš privačios nuosavybės teise valdomų nenaudojamų, apleistų žemės sklypų sąrašo ir dokumentus, įrodančius, kad žemės sklypas neatitinka apraše nurodytų kriterijų: žemės sklype nėra laikomos statybinės ir teršiančios aplinką medžiagos ar daiktai, nėra kaupiamos atliekos, sklypas nėra apleistas, t. y. žemės sklypas yra prižiūrimas.

Nenaudojamų, apleistų žemės sklypų savininkai susitvarkyti turi iki rugpjūčio 18 dienos, priešingu atveju, vadovaujantis teisės aktai, bus informuojama Valstybinė mokesčių inspekcija ir taikomas didesnis žemės mokesčio tarifas, savininkams teks mokėti 4 proc. žemės vertės mokestį.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą