Pavasario gatvėje darbai prasidės pavasarį

Alytaus rajono Simno miesto Pavasario gatvėje renovuotas visas daugiabučių namų kvartalas, tačiau gyventojams trūksta poilsio ir sporto erdvės. Šį klausimą su jais aptarė savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Susitikime su Pavasario gatvės gyventojais taip pat dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Mantas Ludavičius, savivaldybės įmonės „Simno komunalininkas“ direktorius Juozas Kalėda, seniūnijos seniūnas Vladas Čeponis.

Pavasario gatvėje daugiabučių namų kvartale renovuoti 6 namai. Jų gyventojai prašo įrengti aikštelę, kurioje ir suaugę, ir vaikai galėtų leisti laisvalaikį, sportuoti. Jų prašymu savivaldybė jau parengė preliminarų aplinkos tvarkymo planą.

Specialistai siūlo prie daugiabučių įrengti pėsčiųjų taką, žaidimų įrenginius, kelis lauko treniruoklius, suoliukus, automobilių stovėjimo aikštelę.

Tačiau rajono meras gyventojus įspėjo, kad jų norimą poilsio erdvę bus sudėtinga įrengti neišpjovus dalies kvartale augančių medžių. „Norim pasitarti dėl medžių. Reikėtų dalį jų iškirsti, o vietoj jų pasodinti naujų, gražių. Iškirtę prie namų augančius aukštaūgius medžius, būtų daugiau šviesos“ , – kalbėjo gyventojams savivaldybės meras. Gyventojai pritarė, kad prie namų augančios eglės, taip pat kiti medžiai atrodo prastai ir juos galima keisti kitais.

Rajono meras A. Vrubliauskas gyventojams pažadėjo, kad tik suderinus su jais aplinkos tvarkymo projektą bus pradėti darbai. „Galutinį projektą dar derinsime su jumis. Suderinus bus skelbiamas konkursas, pavasarį tikimasi pradėti darbus“ , – sakė meras.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą