J. Narkevič: Dėmesys pėsčiųjų ir dviračių takams

Susisiekimo ministras Jaroslav Narkevič savo įsakymu iki 22,9 mln. eurų padidino finansavimą dviračių ir pėsčiųjų takams bei kitoms saugumo priemonėms įrengti.

Iš Vyriausybės skirtų 150 mln. eurų valstybinės ir vietinės reikšmės kelių infrastruktūrai gerinti, visoje šalyje atsiras daugiau dviračių ir pėsčiųjų takų, bus remontuojamos gatvės įrengiant šaligatvius, restauruojami seni dviračių ir pėsčiųjų taikai.

Lėšos pasieks Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos ir Vilniaus apskritis. Didžiausios investicijos – 2,3 mln. eurų skirtos Jonavos miesto pėsčiųjų ir dviračių tiltui per Žeimių gatvę statyti. Nauji dviračių ir pėsčiųjų takai bus įrengti Kauno raj. Vaišvydavos km. Miškininkų gatvėje, Joniškio raj. per Švėtės upę, Kelmės raj. Tytuvėnuose J. Basanavičiaus gatvėje, Šiaulių raj. Kuršėnuose Daugėlių gatvėje, Jurbarko Lauko gatvėje.

Minėtos lėšos yra skiriamos įgyvendinant Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą.

 

LR susisiekimo ministerijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą