O kur dėsit senus konteinerius?

„Kur dėsit tuos konteinerius? Kam reikėjo juos keisti?“ – tokius klausimus uždavinėja ne vienas gyventojas, pamatęs, kad iš daugiabučių kiemų išvežami senieji atliekų konteineriai.  

Atidžiau į juos pasižiūrėjus, klausimas, kodėl reikia šiuos konteinerius keisti, daugeliui nebekiltų, nes atsakymas akivaizdus: šie konteineriai paseno. Visomis prasmėmis. Daugelis jų nusidėvėjo, prakiuro ar buvo apgadinti nebepataisomai. 
Ir tai visai nekeista – jie buvo naudojami daugiau kaip 20 metų. Pabandykite prisiminti, kiek savo naudojamų daiktų: baldų, automobilių, televizorių ir kitų per tą laiką pakeitėte? O konteineriai visą laiką stovėjo tie patys ir jais naudojosi ne vienos šeimos, o kelių daugiabučių gyventojai, dažnai, deja, tų konteinerių pernelyg netausodami. 
Tad atėjo metas juos pakeisti – įrengus naujus konteinerius senieji palaipsniui patraukiami ir gabenami į Alytaus rajone, Takniškėse, esantį Alytaus regiono atliekų tvarkymo technologijų parką. 
Geresnės būklės konteineriai bus tvarkomi ir atiduodami tolesniam naudojimui įmonėms arba parduodami aukcionuose. Neremontuotini konteineriai bus smulkinami ir vežami deginti. 
Visi senieji konteineriai iš regiono miestų ir miestelių bus patraukti iki šių metų rudens. Juos pakeis šiuolaikiški požeminiai ir pusiau požeminiai konteineriai. Kiek ilgai jie tarnaus ir kaip atrodys, pirmiausia priklausys nuo jais besinaudojančių gyventojų elgesio. 
O Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro darbuotojai nuolat prižiūrės, plaus ir dezinfekuos konteinerių aikšteles bei jose esančius mišrių komunalinių konteinerius. 

ARATC informacija
 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą