Po karantino susirinkusi Alytaus rajono savivaldybės taryba buvo darbinga

Žuvinto biosferos rezervato patalpose įvyko išvažiuojamasis Alytaus rajono savivaldybės tarybos posėdis. Jo metu tarybos nariai priėmė 66 sprendimus.

„Tai – pirmasis mūsų tarybos posėdis po COVID-19 pandemijos karantino,  taip pat baigėsi pirmieji šio šaukimo tarybos narių kadencijos metai,  birželio 23 d. minime Valstybės tarnautojų dieną ir dar – Joninės! Akivaizdu, kad esame pasiilgę betarpiško bendravimo ir normalaus darbo, pasiilgę vieni kitų“,- sakė Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, kviesdamas tarybos narius tokią ypatingą dieną įsiamžinti bendroje nuotraukoje.

Neatsitiktinai ir tarybos išvažiuojamasis posėdis buvo surengtas unikalioje rajono vietoje – Žuvinto biosferos rezervate. Gamtos prieglobstyje ne tik dirbti lengviau. Tarybos nariai susipažino su rezervato veikla, jos problematika.

„Tikiuosi, kad tarybos posėdis mūsų teritorijoje padės labiau atkreipti rajono ir šalies gyventojų dėmesį į Žuvinto biosferos rezervatą. Mes čia turime ką parodyti ir papasakoti, laukiame lankytojų, gamtos mylėtojų“,- tvirtino rezervato direktorius Arūnas Pranaitis.

Po rekonstrukcijos Žuvinto biosferos rezervato lankytojų centras kviečia iš arčiau pažvelgti į unikalų natūralios  gamtos pasaulį. Atnaujinta ekspozicija supažindina su Žuvinto gamtos vertybėms ir rezervato istorija, leidžia patirti Žuvinto gamtos gyvenimo įspūdžių, susipažinti su ežero ir migruojančiais paukščiais, jo raida, aukštapelkės augalais ir gyvūnais, sužinoti rezervate saugomo miško paslapčių.

Biosferos rezervato direktorius tarybos nariams parodė ir naujai įsigytą unikalią techniką šlapynių bei seklaus ežero priežiūrai – Švedijoje pagamintą amfibiją „Truxor T40“. Tačiau savivaldybės taryba ekskursijai neskyrė daug laiko, visiems rūpėjo sprendimų projektai, nuo kurių priklauso rajono įstaigų, ūkininkų, atskirų žmonių ir objektų likimas.

Taryba patvirtino Butrimonių, Pivašiūnų, Simno, Krokialaukio Tomo Noraus – Naruševičiaus, Daugų Vlado Mirono, Miroslavo gimnazijų, Alytaus rajono meno ir sporto bei Simno specialiosios mokyklų 2019 metų veiklos ataskaitas. Pritarta bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos bendrajam planui,  Krokialaukio Tomo Noraus – Naruševičiaus gimnazijos  vidaus pertvarkymui, nustatytas 2020- 2021 mokslo metų bendrojo ugdymo mokyklų klasių skaičius, jungtinių klasių ir mokinių jose skaičius,  priešmokyklinio ugdymo grupių ir vaikų skaičius bei priimti kiti sprendimai dėl švietimo įstaigų.

Taip pat buvo pritarta Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos, Kultūros centro direktorių veiklos 2019 m. ataskaitoms.

Trys sprendimai susiję su Visuomenės sveikatos biuro veikla. Taryba patvirtino 2018 m. visuomenės sveikatos stebėsenos ataskaitą, pritarė biuro direktoriaus 2019 m. veiklos ataskaitai ir patvirtino 2020 m. veiklos planą.

Pritarta ir savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos 2019 m. veiklos ataskaitai bei patvirtinti šios komisijos nuostatai. Pakeistas tarybos posėdžių transliavimo Alytaus rajono savivaldybės interneto svetainėje tvarkos aprašas.

Taryba patvirtino Žemės ūkio skyriaus vedėjo Stasio Supranavičiaus pristatytą 2020 m. melioracijos darbų, finansuojamų valstybės lėšomis, sąrašą bei pritarė Parėčėnų ir Vankiškių kadastrinių vietovių dalies melioracijos statinių rekonstrukcijai.

 Nemažai tarybos sprendimų buvo susiję su turto nuomos mokesčio lengvatų, subnuomos, turto perėmimo ar patalpų perdavimo pagal panaudos sutartį, nurašymo, įsigijimo bei nuomos viešojo konkurso klausimais. Apie šiuos ir kitus konkrečius sprendimus bus informuota papildomai.

Netikėtas, bet aktualus tarybos sprendimas – nerūkymo vietos prie Butrimonių fontano nustatymas. Fontanas šiuo metu yra sugedęs, bet tai – tik laikinas dalykas. Svarbu, kad tokioje gražioje vietoje būtų bent nedidelė erdvė, kurioje galima džiaugtis švariu oru ir vandens teikiama gaiva.

Savivaldybės taryba pritarė dalies 110 kW elektros perdavimo oro linijos Griškonys – Varėna, planuojamos Alytaus rajono teritorijoje, inžinerinės infrastruktūros vystymo plano rengimui.

Tarybos posėdyje nustatyti 2021 m. žemės, taip pat – nekilnojamojo turto mokesčio tarifai, priimti kiti sprendimai.

Posėdžio vaizdo įrašą galite peržiūrėti ir su priimtai sprendimais susipažinti Alytaus rajono savivaldybės interneto svetainėje arsa.lt, taip pat:  https://cutt.ly/viglIL8 

Po įtempto darbo tarybos narių laukė staigmena – žurnalisto ir keliautojo Vytaro Radzevičiaus pasakojimas apie egzotiškas gurmanų keliones ir jo išvirta tailandietiška žuvienė.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą