Lazdijų rajono ir Alytaus miesto savivaldybių bendradarbiavimas sveikatos priežiūros srityje įgauna pagreitį

 Savivaldybės merė Ausma Miškinienė, jos pavaduotojas Audrius Klėjus, patarėja Sonata Dumbliauskienė ir Lazdijų ligoninės direktorius Valdas Vabuolas šiandien lankėsi Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje, kur susitiko su Alytaus miesto meru Nerijumi Cesiuliu, mero pavaduotoja Jurgita Šukevičiene bei ligoninės direktoriumi Artūru Vasiliausku. Vizito tikslas – aptarti bendradarbiavimo galimybes ir Lazdijų rajone gyvenančių vaikų gydymą Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje liepos mėnesį, tol kol Lazdijų ligoninės vaikų ligų poskyrio darbuotojai atostogaus ir stacionarizavimo (guldymo) paslauga nebus teikiama.

Būtinybė stabdyti Lazdijų vaikų ligų poskyrio veiklą išryškėjo tuomet, kai pareigas pradėjus eiti naujai paskirtam ligoninės vadovui V. Vabuolui paaiškėjo, jog minėto poskyrio darbuotojai neatostogavo jau ne vienerius metus, atostogų sukaupta daugybė dienų, o suteikti jas darbuotojams, ypač gydytojams, užtikrinant jų pavadavimą, galimybių nėra, nes gydytojų, turinčių teisę gydyti vaikus, paprasčiausiai trūksta tiek Lazdijuose, tiek gretimuose rajonuose.

„Susiklosčius šioms neeilinėms aplinkybėms ir siekiant užtikrinti, kad sergantys vaikai gautų tikrai kokybiškas paslaugas, kad juos priimtų ir gydytų turintys teisę tai daryti gydytojai ir prižiūrėtų motyvuotas ir pasirengęs personalas, buvo priimtas sprendimas nerizikuoti vaikų sveikata. Geriau vieną mėnesį, aiškiai pasakius, kodėl stabdome skyriaus veiklą, vaikus gydyti Alytaus ligoninėje,  nei rizikuoti vaikų sveikata, t. y. neužtikrinti kokybiškos vaikų gydymo paslaugos teikimo ištisą parą” – teigė Lazdijų ligoninės vadovas Valdas Vabuolas.

Sprendimas liepos mėnesį suteikti Lazdijų ligoninės vaikų ligų poskyryje dirbantiems darbuotojams atostogas buvo priimtas tuomet, kai mažuosius lazdijiečius, esant būtinybei, sutiko priimti Alytaus mieste sėkmingai veiklą vykdanti ligoninė. Sutarta, kad Lazdijų rajono pirminės sveikatos priežiūros įstaigų gydytojai pediatrai arba priėmimo-skubios pagalbos skyriuje dirbantys gydytojai nuo liepos 1 iki liepos 30 dienos, esant būtinybei, galės vaikus nukreipti gydytis Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės stacionare. Būtinos ir skubios pagalbos atvejais vaikus į šią ligoninę atveš greitosios medicinos pagalbos automobilis, kurį lydės medikai, o jei atvejai nebus itin skubūs, ir tėvai nuvežti vaikus patys neturės jokių galimybių – vaikų ir juos lydinčio vieno iš tėvų ar globėjų nuvežimą ir parvežimą iki minėtos ligoninės, gavus siuntimą gydytis stacionare, organizuos Lazdijų ligoninės ir savivaldybės atsakingi specialistai.

Po susitikimo, apžiūrėjus Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės vaikų ligų skyrių, išklausius ligoninės vadovą Artūrą Vasiliauską ir kitus skyriuje dirbančius darbuotojus, abejonių nekilo – Lazdijų rajono vaikams Alytuje bus suteiktos kokybiškos ir kvalifikuotos paslaugos. Skyrius dar kvepia dažais, įranga atnaujinta prieš metus, personalas pasirengęs padėti. Kaip informavo Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktorius Artūras Vasiliauskas, Vaikų ligų skyriuje yra 26 vietos, taip pat 4 vaikų reanimacijos vietos. Ištisą parą ligoninėje budi 2 vidaus ligų gydytojai ir 5 – 6 kito profilio specialistai, todėl ligoninė be trikdžių užtikrina operatyvias ir kvalifikuotas paslaugas.

Svarbu tai, kad pirminėje sveikatos priežiūros srityje Lazdijuose niekas nesikeičia – šeimos gydytojai ir gydytojai pediatrai sergančius vaikus ar vykdant profilaktinius patikrinimus priims, atliks tyrimus ir, esant poreikiui, skirs gydymą kaip ir įprastai. Dėl to visų pirma prašome kreiptis į vaiką gydantį gydytoją. Po darbo valandų, kuomet reikalinga skubi pagalba, kvieskite greitąją.

lazdijai.lt informacija

 

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą