Nuo rugsėjo 1-osios – nemokami pietūs visiems priešmokyklinukams ir pirmokams

Alytaus rajone rugsėjo 1-ąją į mokyklas atėję priešmokyklinių grupių vaikai ir pirmokėliai gaus nemokamus pietus, nepriklausomai nuo to, kokias pajamas turi jų šeimos.

Mokinių tėvams (globėjams, rūpintojams) reikia tik pateikti prašymą. Nuo liepos 1 d. jie gali kreiptis į seniūniją, kurioje deklaravę gyvenamąją vietą, o jeigu gyvenamoji vieta nedeklaruota – į seniūniją, kurioje faktiškai gyvena. Taip pat galima pateikti elektroninį prašymą Socialinės paramos šeimai informacinėje sistemoje (www.spis.lt).

Taip pat nuo liepos 1 d. šeimos gali kreiptis dėl paramos mokinio reikmenims įsigyti ir dėl nemokamo maitinimo.

Nemokamą maitinimą (pietus ir maitinimą mokyklų organizuojamose vasaros poilsio stovyklose) bei vienkartinę 78 eurų dydžio išmoką mokinio reikmenims įsigyti gali gauti tie mokiniai, kurių šeimos vidutinės pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienam gyvenančiam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip 187,50 Eur.

Ligos, nelaimingo atsitikimo atveju, netekus maitintojo, kai motina ar tėvas vieni augina vaiką (vaikus), kai bendrai gyvenantys asmenys augina tris ir daugiau vaikų ar bent vienas iš bendrai gyvenančių asmenų, ar vienas gyvenantis asmuo yra neįgalus, atsižvelgiant į bendrai gyvenančių asmenų ar vieno gyvenančio asmens gyvenimo sąlygas, mokiniai turi teisę į nemokamus pietus, maitinimą mokyklų organizuojamose vasaros poilsio stovyklose ir paramą mokinio reikmenims įsigyti, jeigu vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip 250 Eur.

Socialinės paramos skyrius išimties atvejais (ligos, nelaimingo atsitikimo, netekus maitintojo, kai motina ar tėvas vieni augina vaiką (vaikus), kai bendrai gyvenantys asmenys augina tris ir daugiau vaikų ar bent vienas iš bendrai gyvenančių asmenų, ar vienas gyvenantis asmuo yra neįgalus, kai mokinys patiria socialinę riziką arba mokinį augina bendrai gyvenantys asmenys, patiriantys socialinę riziką), atsižvelgdamas į seniūnijos socialinio darbuotojo rekomendacijas (patikrinus šeimos gyvenimo sąlygas ir surašius buities bei gyvenimo sąlygų patikrinimo aktą), mokiniams nemokamą maitinimą ir paramą mokinio reikmenims įsigyti gali skirti ir tuo atveju, jeigu vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip 312,50 Eur.

„Nors vasara dar tik įpusėjo, Alytaus rajono gyventojams jau pats laikas teikti  seniūnijoms prašymus, kad mokiniai nemokamą maitinimą gautų ir mokinio reikmenis turėtų nuo mokslo metų pradžios.“, – sako Alytaus rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Burlinskienė.

Norint gauti vaikų nemokamą maitinimą mokyklose nuo mokslo metų pradžios gyventojams reikėtų kreiptis iki rugsėjo 1 d. Pablogėjus šeimos finansinei situacijai, dėl nemokamo maitinimo galima kreiptis visus mokslo metus. Prašymai dėl paramos mokinio reikmenims įsigyti  priimami iki spalio 5 dienos.

Dėl išsamesnės informacijos apie socialinę paramą mokiniams galima kreiptis į vietos seniūniją.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą