Norintys augti sveiki susirungė jubiliejinėje viktorinoje

 

Nors norint gyventi sveikai neužtenka vien tik noro ir gerų ketinimų, tačiau, anot psichologų, motyvacija keisti ir keisti - pokyčių kelio pradžia. Pradėti gyventi kiek įmanoma sveikiau, keisti gyvenimo būdą - ne lengvas kelias, todėl reikia ne tik stiprios motyvacijos, tačiau daug žinių bei praktinių gebėjimų. Sveikatos ugdymas - sveikatos stiprinimo pagrindas, kuris skatina naudingų įpročių, vertybių ir elgesio formavimąsi.
Mokymasis sveikai gyventi negali būti pagrįstas teorinių žinių, suteikiamų per paskaitas ir pamokas modeliu, ypač vaikų ir jaunų žmonių amžiaus grupėje. Tai daugiapakopis, įvairiomis, pagal amžiaus grupes patraukliomis metodikomis paremtas, visą gyvenimą trunkantis procesas. Vedinas šio tikslo, Alytaus rajono sveikatos biuras jau dešimtus metus iš eilės rengia, jau bene vizitine įstaigos kortele tapusį tarpmokyklinį sveikatos žinių konkursą ,,Noriu augti sveikas“.
Ne paslaptis, kad norint suaugusiam žmogui pakeisti nusistovėjusius įpročius, reikia daug laiko ir kantrybės. Paprastesnis būdas - sveiko gyvenimo įpročius ugdyti nuo mažų dienų. Žinios, geri įgūdžiai ir pavyzdžiai išmoko tinkamai įvertinti ir pajusti atsakomybę už savo sveikatą. Konkursas "Noriu augti sveikas" - tai kasmet laukiamas mokinių išbandymas, kurį mėgina įveikti daugiausiai žinių sveikatos temomis turintys Alytaus rajono moksleiviai.
Sveikatos žinių viktorina vyksta dviem etapais. Pirmajame, atrankiniame etape, dalyvauja visi Alytaus rajono 6-8 klasių moksleiviai. Atrinkti geriausieji, po vieną iš minėtų klasių moksleivį, patenka į antrąjį etapą, kuriame sudaryta trijų asmenų komanda atstovauja savo mokyklą konkurso „Noriu augti sveikas“ finale.
Jubiliejinis finalas šiais metais dalyvius sukvietė į Daugų Vlado Mirono gimnaziją, kur, ekrane besikeičiant dešimties metų viktorinų nuotraukų vinjetei, komandos susirungė šešiose skirtingose užduotyse. Organizatoriai šiemet užduotis parinko tokias, kad norint jas sėkmingai įvykdyti reikėjo pasitelkti ne tik teorines žinias, sprendžiant kryžiažodį, pademonstruoti praktinius gebėjimus, teikiant pirmąją pagalbą, bet ir sumanumą bei puikią logiką, kuri buvo reikalinga, konstruojant aukščiausią bokštą ar sėkmingai „šaudant“ teiginiais apie cukrų ar užkrečiamas ligas.
Jau eilę metų vykstanti viktorina spėjo įgyti keletą gražių tradicijų. Viena iš jų – ,,Noriu augti sveikas“ simbolis – medis, kuris kiekvieno finalo metu pasipuošia vis kitokiais dalyvaujančių komandų namų darbais. Šiais metais finalistai medį puošė sveiką žinią skraidinančiais oro balionais. Kita tradicija – apdovanojimai ir medinių medelio statulėlių įteikimas nugalėtojams. Šiemet trečioje vietoje palikę Miroslavo gimnazijos, o antroje – Krokialaukio Tomo Noraus Naruševičiaus gimnazijos komandas, laimėjo Simno gimnazijos komanda: Skaistė Remeikaitė, Jovita Kvederavičiūtė ir Margarita Karalukaitė.

Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą