Alytaus „Sakalėlio“ pradinės mokyklos projektas „Būk sveikas ir judrus, Alytau!”


Alytaus „Sakalėlio“ pradinė mokykla baigė įgyvendinti projektą ,,Būk sveikas ir judrus, Alytau!“ – vasaros stovyklą skirtą pirmų–ketvirtų klasių mokiniams. Projektą finansavo Alytaus miesto savivaldybė ir mokyklos rėmėjas – IĮ T. Lingio odontologijos klinika. Vasaros stovykloje dalyvavo Alytaus „Sakalėlio“ pradinės mokyklos ir kitų Alytaus miesto bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai (Alytaus „Volungės“ pagrindinės mokyklos, Alytaus Vidzgirio pagrindinės mokyklos, Alytaus „Drevinuko“ mokyklos-darželio).
Visą birželio mėnesį vaikai dalyvavo įvairiose veiklose mokykloje, vyko į pažintines išvykas, žygius. Projektinės veiklos prasidėjo nuo kūrybinio konkurso, kurio metu mokiniai turėjo sukurti projekto ,,Būk sveikas ir judrus, Alytau!“ plakatą ir stovyklautojų šūkį.
Mokiniai stovykloje dalyvavo edukacinėje, emocinės sveikatos stiprinimui skirtoje, programoje ,,Emocinio intelekto lavinimo dirbtuvėlės“, kurią pristatė neformalaus ugdymo organizatorė Inga Sosnovska. Vaikai susipažino su įvairiomis emocijomis, kylančiomis skirtingose situacijose, mokėsi jas atpažinti ir rasti būdą, kaip jas suvaldyti. Antroje programos dalyje vyko eksperimentas, kurio metu vaikai gamino „jausmų indus“.
Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Rosita Jakaitienė vaikams vedė sveikatingumo pamokėles, supažindino su sveikos gyvensenos principais ir sveika mityba. Mokiniai mokėsi gaminti sveikatą tausojančius patiekalus, vyko patiekalų degustacija. Vaikus sudomino paskaitėlė apie vandens poveikį ir naudą sveikatai, vandens ekologines problemas. Stovyklautojai stebėjo dokumentinį filmą ,,Vanduo“, kurį vėliau aptarė, diskutavo, kėlė probleminius klausimus ir teikė sprendimo būdus.
Išvykoje į Jaunimo parką vaikai aktyviai leido laiką gryname ore. Daug džiaugsmo ir įspūdžių suteikė išvyka prie Dailidės Ežerėlio, kur stovyklautojai susitiko su ugniagesiais gelbėtojais narais, dar kartą prisiminė apie saugų elgesį prie vandens.
Projektui ,,Būk sveikas ir judrus, Alytau!" įsibėgėjus, mokinius džiugino ekskursija į mineralinio vandens degustacijos vietą Birštone. Vyko edukacinė programa „Sebastianas Kneipas: sveikatos filosofija ir praktika“, kurioje vaikai susipažino su senaisiais Birštono mineralinio vandens šaltiniais, sužinojo apie Birštone esančius mineralinio vandens šaltinius, ragavo jų vandenį, sužinojo apie mineralinio vandens gydomąsias savybes, kopė į Vytauto kalną. Vytauto parke – ieškojo pasislėpusio „Banginuko“, susipažino su Sebastiano Kneipo sveikatos praktika, išbandė sveikatinimo procedūras, vaišinosi Kneipo arbata.
Trečioji stovyklos savaitė prasidėjo pažintine bei loginio mąstymo reikalaujančia veikla. Mokiniai atlikdami įvairias užduotis, spręsdami galvosūkius ir sekdami užuominomis, ieškojo mokyklos teritorijoje paslėpto lobio. Ši veikla leido dalyviams pasijusti mažaisiais detektyvais.
Daug dėmesio ir gerų emocijų sulaukė ir kitos projekto ,,Būk sveikas ir judrus, Alytau!“ veiklos: išvyka į Druskininkus, V. Dineikos sveikatingumo parką, išvyka į Trakus; edukacinė programa ,,Vikingų kaimas atvyksta pas mus!“. Mokyklos kieme buvo sukurtas mini muziejus su istoriniais eksponatais: ginklais, šarvais, senoviniais stalo žaidimais ir kt., kuriuos vaikai galėjo išmėginti edukacijos metu.
Paskutinę stovyklos savaitę vaikai dalyvavo edukacinėje programoje sporto erdvėje STILL FIT, Alytuje; mokykloje vyko sportinis renginys – ,,Labas, mano vardas Sportas“, kurio metu vaikai dalyvavo rytinėje mankštoje ,,Saulės pasveikinimas“, žaidė futbolą, kvadratą; nemažiau dėmesio sulaukė fizinį aktyvumą skatinančios estafetės, varžybos fizinio aktyvumo kiemeliuose; senoviniai judrūs liaudies žaidimai ir rateliai.
Daugiau informacijos ir vaizdo medžiagos apie projektą Alytaus „Sakalėlio“ pradinės mokyklos internetinėje facebook tinklaraštyje.


Alytaus „Sakalėlio“ pradinės mokyklos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą