Nuotraukos autorius: 123rf.com nuotr.

Gydytoja patarė, kaip išsirinkti sveikiausią mineralinį vandenį

Per karščius išgeriame daugiau vandens, bet vis pasigirsta kalbų, kurios specialistams tik kelia šypseną. Ar tikrai sūrus mineralinis vanduo reiškia, kad jame yra daug druskos? Negeriate gazuoto mineralinio vandens, nes manote, kad jis gali paskatinti celiulito atsiradimą? Specialistai teigia, kad tai yra pramanai, kurių reikia atsikratyti. Gydytoja atskleidžia tris tiesas, kaip yra iš tikrųjų.

1. Mineralinis vanduo sūrus ne dėl druskos „Dažnai girdžiu sakant, kad, jei mineralinis vanduo sūrus, jame yra daug druskų. Vandens sūrumą lemia ištirpusių mineralų kiekis. Kuo didesnės mineralizacijos vanduo, tuo sūresnis jis bus. Todėl, jei natūralus mineralinis vanduo sūrus, reiškia, kad jame yra kalcio, kalio, magnio, natrio, chlorido – mineralų, kurie reikalingi organizmui ir kurie yra mikromitybos pagrindas“, – pasakoja „Mano šeimos klinikos“ šeimos gydytoja Jūratė Ivanauskienė. Be to, specialistai ragina sūrų mineralinį vandenį rinktis karštomis dienomis, po pirties, intensyviai sportuojant ar kitaip judant. Išgėrus porą stiklinių sūraus vandens, organizmas ne tik atgaus prarastus skysčius, bet ir bus papildytas natūraliais aktyviaisiais mineralais, kuriuos organizmas lengvai įsisavina.

2. Gazuotas mineralinis neturi įtakos celiulito atsiradimui Daugelis yra girdėję, kad visi gazuoti gėrimai, ne išimtis ir gazuotas mineralinis vanduo, yra viena pagrindinių celiulito priežasčių. Anot specialistų, tai yra visiškas nesusipratimas. Mito atsiradimui įtakos turėjo nepavykęs carbonated drinks vertimas iš anglų kalbos, ir vandeniui buvo priskirtos visų gazuotų gėrimų nuodėmės. Gydytoja J.Ivanauskienė tvirtina, kad ne visi gazuoti gėrimai yra vienodi, mat didžiausia problema yra cukrus. „Gazuoti limonadai, energetiniai gėrimai ir gazuotas mineralinis vanduo be reikalo priskiriami vienai grupei. Pastarieji yra tiesiog papildyti angliarūgšte, dėl to vanduo ir yra gazuotas. Angliarūgštė neturi įtakos celiulito atsiradimui. Limonadai yra saldinti, o saldikliai yra cukrus. Maiste esantis riebalų ir cukraus perteklius skatina riebalinio audinio kaupimąsi šlaunų poodiniame sluoksnyje. Tad būtent cukrus, o ne angliarūgštė, gali paskatinti celiulito atsiradimą“, – sako gydytoja. Dietologų nuomone, vanduo su angliarūgšte yra vienas iš būdų atliepti kasdienį skysčių poreikį organizmui. Anot specialistų, geriausia rinktis mineralų gausų mineralinį vandenį, o vengti reiktų cukrų, dirbtinių saldiklių, kofeino, alkoholio, dirbtinių spalvų ir skonių.

3. Mineraliniai vandenys nėra vienodi Klaidinga manyti, kad visi vandenys yra vienodi, o skiriasi tik gamintojas ir kaina. Perkant mineralinį vandenį svarbu atkreipti dėmesį į etiketėje esančią informaciją. Ant jos turi būti nurodyta mineralinių medžiagų, ištirpusių vandenyje, koncentracija, mineralinio vandens paruošimo būdas, mineralinio vandens išgavimo vieta, šaltinio pavadinimas ar šaltiniui priklausančio gręžinio valstybinis numeris. Jei ant etiketės yra visa ši informacija, tai reiškia, kad rankose laikote natūralaus mineralinio vandens buteliuką. J.Ivanauskienė ragina rinktis tokį vandenį, kuris ne tik atgaivintų. „Jei yra didesnis mineralų netekimas, žmogus jaučiasi prislopęs, geriau rinktis didesnės mineralizacijos vandenį. Tačiau svarbu organizmą papildyti mineralais ne tik tada, kai jaučiamės nusilpę. Organizme nuolat turi būti palaikomas mineralinių medžiagų balansas“, – įspėja gydytoja.

lrytas.lt informacija

Komentarai

  • xxl
    prieš 59 minučių
    Druska irgi mineralas. Sūrus mineralinis vanduo netinka turintiems aukštą kraujospūdį.

Parašykite komentarą