5 klaidos, kurias darote besirūpindamos savo plaukais

Rūpintis savo plaukais, kaip ir sveikata, turėtumėte aktyviai ir reguliariai, kadangi juos sugrąžinti į sveiką ir spindinčią būseną po pažeidimų itin sunku. Paula Elksne, „Dove“ prekinio ženklo vadovė, pažymi 5 dažniausiai kasdienėje plaukų priežiūroje moterų daromas klaidas. Jei bent vienas blogas įprotis jums atpažįstamas –pasistenkite jų vengti ateityje.

Plaukus nuolatos surišate į uodegą

Per stiprus plaukų surišimas skatina jų lūžinėjimą, ypatingai, jei tai nušviesinti plaukai, kurie yra dar silpnesni. Per stiprus traukimas ar tempimas gali netgi pažeisti plauko svogūnėlį. Jei esate viena iš tų, kurios nemėgsta laikyti paleistų plaukų, atraskite švelnesnę alternatyvą, kaip juos surišti nepešant ir nepažeidžiant.

Išleidžiate visus pinigus kirpykloje, bet taupote namie

Vis dažniau save atrandate kirpėjo kėdėje, išleidžiate daug pinigų, bet neinvestuojate jūsų plaukams tinkamoms priemonėms, kad šie patirtų tokią pačią priežiūrą namie? Jei šioje situacijoje atpažįstate save, tuomet laikas grįžti namo, peržvelgti savo grožio produktų arsenalą ir papildyti jį trūkstamais produktais, kaip plaukų aliejus, plaukų kaukė ar apsauga nuo karščio.

Lepinate kaukėmis veidą, bet ne plaukus

Kodėl to paties nepadarius plaukams? Jei randate laiko pasirūpinti savo veidu, nepamirškite ir plaukų, kuriems reikia ypatingai gilaus drėkinimo. „Padenkite veidą ir plaukus kaukėmis tuo pačiu metu arba patapkite gudria planuotoja – padenkite plaukus kauke prieš bet kokią veiklą, kuri leidžia jums būti susirišus kuodą ir po valandos nueiti į dušą, pavyzdžiui, treniruotės namuose metu“, – rekomenduoja Paula Elksne.

Plaukus šukuojate po, vietoje prieš, plovimą

Šlapi plaukai yra patys pažeidžiamiausi. Nepeškite plaukų su šepečiu po dušo, jei nenorite, kad jie lūžinėtų.

Siekiant iššukuoti plaukus, rekomenduojama tą padaryti prieš plovimą, kol plaukai dar sausi. Kai plaukai šlapi, naudokite plačias tankias šukas, sukurtas specialiai šlapių plaukų šukavimui.

Naudojate tą patį šampūną ir niekados jo nepakeičiate

Negyvų ir nuobodžių plaukų paslaptis – metai iš metų naudoti vieną ir tą patį plaukų šampūną. Kartais jūsų plaukai gali priprasti prie nuolat naudojamo šampūno. Plaukų šampūnų kaita padės sugrąžinti plaukų apimtį ir juos bus lengviau valdyti. „Naudinga turėti kelis skirtingų paskirčių šampūnus – drėkinantis, blizgesio suteikiantis, spalvą saugantis ar apimties suteikiantis šampūnas“, – pataria „Dove“ prekinio ženklo atstovė.

Komentarai

  • Ruta
    prieš 30 minučių
    Naturalus sampunai be drusku, sulfatu ir silikonu

    https://www.ednim.lt/collections/kietieji-sampunai

    Švelniai plauna plaukus, padeda atsikratyti odos išsausėjimo, mažina plaukų slinkimo problemą, padeda išlaikyti plaukuose drėgmę.

Parašykite komentarą