5 paprasti būdai, kurie padės išvalyti organizmą

Pastarąsias dienas tikriausiai visi valgėme daug įvairaus maisto, o neretai turbūt net ir persivalgėme, tad pats metas išvalyti organizmą, padėti jam susidoroti su sunkumo jausmu ir pašalinti toksinus. „Neigiamas prastos mitybos ir alkoholinių gėrimų vartojimo poveikis yra sutrikusi medžiagų apykaita. Dėl šios priežasties gali padidėti svoris, kraujospūdis ir cholesterolio kiekis kraujyje. Taip pat gali trūkti energijos, sutrikti miego procesas ir padidėti potraukis kai kuriems maisto produktams. Pažįstamas jausmas? Tada jums gali padėti paprasti būdai, detoksikuojantys organizmą vos per parą“, – sakė mitybos specialistė Sarah Asay.

1. Gerai išsimiegokite

„Geras nakties miegas yra geriausias būdas, padedantis atsigauti kūnui ir sielai. Miegas yra susijęs su svorio netekimu, sumažėjusiu kortizolio kiekiu ir stresu. Tai pagerina bendrą savijautą ir sveikatą“, – pabrėžė ji. Taigi, prieš eidami miegoti, išvėdinkite kambarį, išjunkite visus elektroninius prietaisus ir žadintuvą. Pamatysite, kad kitą dieną jausitės kur kas geriau.

2. Gerkite daug vandens

Vanduo – gyvybės šaltinis. Tad didelę stiklinę vandens turėtumėte išgerti tiek pabudę, tiek prieš eidami miegoti. Žinoma, visos dienos metu taip pat nepamirškite, kad organizmui reikia skysčių. „Kol miegame, organizmas negauna skysčių, todėl ryte išgėrus stiklinę vandens  suteiksite energijos kūnui ir jį atgaivinsite“, – paaiškino mitybos specialistė.

3. Darykite pertraukas

Anot S.Asay, jei kažką veikiate, dirbate, tai bent kartą per valandą pasidarykite pertrauką, atlikite tempimo pratimus, pajudėkite, pavaikščiokite. Tai sumažins nuovargį, padės kraujui lengviau tekėti į raumenis ir deginti kalorijas.

4. Venkite alkoholio

„Mūsų organizmui alkoholis yra kenksminga medžiaga, o tai reiškia, kad jį vartojant, organizmas turi sunkiau dirbti, kad jį apdorotų, o kitos kalorijos, gaunamos su maistu ir gėrimais, pradeda kauptis kaip riebalai“, – tvirtino mitybos specialistė. Alkoholis dehidratuoja ir vargina organizmą, tad jei rimtai norite išvalyti savo kūną, teks atsisakyti alkoholio.

5. Nekankinkite savęs

S.Asay pridūrė, kad valant organizmą dažnai užsigeidžiama ko nors saldaus ar sūraus, pavyzdžiui, bulvių traškučių ar apdorotų mėsos gaminių. Taigi, jeigu užsimanėte šokolado, galite suvalgyti kelis gabalėlius. Jei viską darysite protingai ir su saiku, tai nepakenks, o alinant organizmą ir bandant visaip nuslopinti troškimus galima tik sukelti stresą, kuris tik dar labiau pakenktų organizmui.


Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą