Nuotraukos autorius: 123rf.

Slinkimui – stop: kaip užsiauginti vešliausius plaukus

Norisi didžiuotis vešliais, sveikais plaukais. Ne po kelerių metų, o dabar. Bet jei šukuosena ne iš gražiųjų, plaukai slenka, skilinėja... Ką daryti?

Jeigu jau išsiaiškinote priežastis, dėl kurių slenka plaukai, galite imtis jų gydymo. Taip pat yra ne vienas papildomas būdas, kuris galėtų padėti greičiau užsiauginti vešlius, pasigėrėjimo vertus plaukus.

Aliejai – tikras auksas

Įvairūs aliejai labai naudingi plaukų priežiūrai. Yra ir keli, ypatingai skatinantys būtent plaukų augimą. Varnalėšų, ricinos ir kokosų aliejai – štai ką verta turėti savo kosmetinėje.

Ricinos aliejus yra „sunkiausias“, jis giliai įsigeria į plauką bei galvos odą ir juos kiek apsunkina. Todėl didelis ricinos kiekis nerekomenduojamas – jį gali būti tiesiog sunku išplauti. Geriausia būtų likus maždaug valandai iki galvos plovimo lašelį ricinos aliejaus įtrinti į plaukų šaknis, o plaunant 2-3 kartus permuiluoti šampūnu ir gerai išskalauti.


Varnalėšų aliejus ir stabdo plaukų slinkimą, ir skatina augimą. Jis taip pat padeda nuo skilinėjimo ir pleiskanų. Šis naudingas aliejus lengvesnis nei ricinos, tad palikti juo išteptus plaukus galima ir per naktį.

Taip pat nakčiai galima palikti ir į šaknis įtrintą bei per visą plaukų ilgį išteptą kokosų aliejų. Jis greitina augimą, saugo plaukus nuo aplinkos poveikio, mažina lūžinėjimą. Reguliariai daromos kaukės aktyvina kraujotaką į plaukų folikulus, todėl šie tvirtėja.

Atsargi plaukų priežiūra

Kasdienėje plaukų priežiūroje ypač svarbus atsargumas. Šukuojant reikia nepersistengti, plaukų per dažnai neliesti nei rankomis, nei šepečiu. Pirma, dažnas lietimas skatina greitesnį riebalų išsiskyrimą. Antra, nuolat judindami plaukus galite išpešti ir tuos, kurie gal dar būtų puikiai gyvavę.

Taip pat nederėtų šukuoti šlapių plaukų, mat šepetys šlapią plauką drasko. Džiovinti geriausia natūraliai, o jeigu renkatės džiovintuvą – nustatykite jį vėsesnio oro režimu.

Kuo mažiau papildomų formavimo priemonių naudosite, tuo geriau. Lakas, putos, plaukų vaškas ir guma – stiliaus prasme šios priemonės nepakenks, bet norint išlaikyti sveiką plauką jų geriau vengti.

Vanduo ir mityba

2 litrai vandens per dieną – tai kiekis, kurį išgerdami nenuskriausite plaukų. Jiems, kaip ir visam žmogaus organizmui, nuolat reikia drėkinimo iš vidaus. Jei mintis gerti vieną vandenį nežavi, visada galite į jį įspausti griežinėlį citrinos, įsidėti agurko, greipfruto, mėtos.

Sveika mityba – visos mūsų sveikatos pagrindas, todėl būtų naivu tikėtis, kad jos poveikis aplenks plaukus. Tinkamai maitinantis plaukai stiprėja, mažiau slenka. Racione turėtų būti pakankamai baltymų. Verta valgyti žuvį, kiaušinius ir paukštieną, pieno produktus.


Visa abėcėlė

Vitaminai A, B, D ir E – štai visas raidynas vitaminų, nuo kurių priklauso jūsų plaukų būklė. Vartojant tinkamą kiekį vitaminų, organizmą papildant cinku ir geležimi, plaukų slinkimas turėtų liautis.

Augimą paspartina B grupės vitaminai, ypač vitaminas B7. Kitaip jis vadinamas dar vadinamas grožio vitaminu biotinu. „Grožio vitaminas“ – mat nuo jo kiekio organizme priklauso mūsų plaukų ir nagų būklė.

Galima visus šiuos vitaminus vartoti atskirai ar dairytis kompleksinių papildų, tačiau aišku viena. Kaip nepamirštame rytais nusiprausti veido, taip pat įprasta turėtų tapti ir rūpinimasis savimi iš vidaus.

Joana Gimberytė - Balčiuvienė 

lrytas.lt informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą