Nuotraukos autorius: AMSA

Vykdote keleivių vežimą? Svarbi informacija Jums!

LR Sveikatos apsaugos ministro karantino režimo priemonių nustatymo organizuojant ir vykdant keleivių vežimą sprendime vežimą autobusais, troleibusais ir maršrutiniais taksi reguliariais, specialiais ir užsakomaisiais reisais, vietinio (miesto ir priemiestinio) susisiekimo ir tolimojo susisiekimo maršrutais, traukiniais, keltais, keleivių vežimo už atlygį lengvaisiais automobiliais bei lengvaisiais automobiliais taksi nustatyta, kad:

Autobusų ir troleibusų vairuotojai turi būti atitverti nuo keleivių. Šiose transporto priemonės draudžiama keleiviams sėstis dviejose sėdimų vietų eilėse už vairuotojo.
Draudžiama keleivius įlaipinti / išlaipinti per priekines autobuso ir troleibuso duris, jeigu autobusas turi daugiau negu vienas duris.
Vežant keleivius transporto priemonėmis keleivių sėdėjimas turi būti išdėstytas šachmatiniu būdu. Transporto priemonėse draudžiama vežti stovinčius keleivius, išskyrus keltuose ir vietinio (miesto) susisiekimo maršrutuose. Keltuose ir vietinio (miesto) susisiekimo maršrutuose tarp stovinčių keleivių būtina išlaikyti saugų atstumą (ne mažiau kaip 1 metras). Keleivių skaičius tolimojo ir priemiestinio susisiekimo autobusuose, keleiviniuose traukiniuose turi būti per pusę mažesnis nei transporto priemonėje nustatytas sėdimų vietų skaičius.
Rekomenduojama neprekiauti kelionės bilietais transporto priemonėse.
Privaloma kiekvienoje transporto priemonėje įrengti dezinfekavimo priemones. Privaloma keleiviams rankas dezinfekuoti įlipant / išlipant iš transporto priemonės. Transporto priemonėse privalo būti aiškiai matoma informacija apie prevencines COVID-19 priemones.
Po kiekvieno autobuso reguliaraus reiso vežant keleivius vietinio, tolimojo ir priemiestinio susisiekimo maršrutais, taip pat keleiviniu traukiniu ar juos perkėlus keltu privaloma transporto priemonę išvėdinti ir dezinfekuoti ranktūrius, rankenas ir kitus dažniausiai liečiamus paviršius (turėklus, daiktadėžes, vežimėlių rankenas ir pan.), pradinėje ir galinėje stotelėje. Po paskutinio reiso turi būti atlikta dezinfekcija.
Keleivių vežimo už atlygį lengvajame automobilyje ir lengvajame automobilyje taksi po kiekvieno keleivio vežimo privaloma lengvąjį automobilį išvėdinti ir dezinfekuoti rankenas ir kitus, dažniausiai liečiamus paviršius (turėklus, krepšius, vežimėlių rankenas ir pan.). Draudžiama vežti keleivius šalia vairuotojo (keleivio vietoje, esančioje lengvojo automobilio priekyje). Lengvajame automobilyje privalo būti aiškiai matoma informacija apie prevencines koronavirusinės infekcijos priemones.

Sveikatos apsaugos ministerijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą