Konferencija „Technologijos kaip tikslingos veiklos ir procesų visuma“

2020 m. spalio 8 d. į Dvarčėnų dvare vykusią konferenciją „Technologijos kaip tikslingos veiklos ir procesų visuma“ susirinko gausus Alytaus miesto bendrojo ugdymo mokyklų ir Alytaus jaunųjų informatikų akademijos mokytojų, dėstytojų būrys.

Susirinkusius konferencijos dalyvius pasveikino Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys Povilas Labukas, Alytaus kolegijos direktorius Sigitas Naruševičius, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Romualdas Zdanavičius.

Įvairinant mokymosi metodus, šiandien svarbiausia mokyti moksleivius savarankiškai siekti žinių, tradicinį mokymą klasėse keisti naujais, nuotolinį mokymą skatinančiais ir įveiksminančiais darbo metodais bei e. mokymąsi įgyvendinančiais būdais. Konferencijos metu Gytis Cibulskis (KTU universiteto E. mokymosi technologijų centro vadovas), Aušra Urbaitytė (NDMA administracijos vadovė, KTU E. mokymosi technologijų centras), Vytautas Bukšnaitis (KTU Informatikos fakultetas) apžvelgė nuotolinio mokymo galimybes ir jo taikymo ugdymo procese privalumus, kryptingo informacinių technologijų mokymo(si) strategijas ir metodus. Jie pristatė pagrindinius aspektus, kaip MOODLE aplinkoje organizuoti ir valdyti mokymosi procesą, kaip įdomiau ir motyvuočiau organizuoti mokinių mokymąsi, tinkamai panaudoti aplinką kūrybiškam mokinių ugdymui(-si) bei taikyti įvairesnes vertinimo formas.

O štai kibernetiniai incidentai skaitmeninių technologijų erdvėje kelia vis didesnę grėsmę, todėl kiekvienas pedagogas dirbdamas su duomenų valdymo įvairiomis sistemomis turi tai įvertinti ne tik globalioje bet ir lokalioje savo darbo zonoje. Kibernetinio saugumo suvokimas bei jo valdymas pedagoginio ugdymo kontekste – labai aktualus ir reikalingas. Visų šių aspektų visuma leidžia sistemiškai ir kompleksiškai suvokti kibernetinio saugumo riziką ir organizuoti tikslingą šios rizikos valdymą. Visa tai labai įdomiai savo pranešime pristatė dr. Marius Laurinaitis, MRU Ekonomikos ir verslo fakulteto docentas, asmens duomenų apsaugos ekspertas.

Technologiniai pokyčiai kelia vis didesnius iššūkius bendrajam ugdymui. Doc. dr. Violeta Jegelevičienė, edukologijos mokslų daktarė, MRU Edukacinių technologijų valdymo programos vadovė, savo pranešime įtaigiai, praktiniais pavyzdžiais akivaizdžiai parodė, kokia yra asmeninio tobulėjimo ir mokėjimo mokytis, bendradarbiavimo ir komunikacijos, kūrybingumo ir inovatyvumo, savikontrolės, streso valdymo ir pasitikėjimo savimi svarba ugdymo procese. Pačių perspektyviausių ir tinkamiausių mokytojų ir mokinių vertinimo ir motyvavimo metodų taikymas leidžia maksimaliai realizuoti pedagogų bei mokinių potencialą. 

Konferencijos refleksija bei diskusijos leidžia teigti, kad tai, ką informatikai sužinojo, patyrė, jie pritaikys savo veikloje, didins kūrybiškumą ugdymo procese, perduos tai mokyklos kolegoms.

Švietimo ir sporto skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą