Įmonės ir organizacijos kviečiamos rašyti diktantą

Nacionalinio diktanto organizatoriai kviečia visas šalies įmones ir organizacijas prisijungti prie kalbos puoselėjimo iniciatyvos ir rašyti diktantą. Nacionalinis diktantas vyks kovo 2 d., penktadienį, 11 val. Transliacijos per LRT radiją ir internetu trukmė maždaug 40 min.

„Taisyklinga kalba ne tik įmonės ar organizacijos prestižas, tai pirmiausia pagarba savo valstybei, savo šaknims ir istorijai. Kolektyvų, rašančių diktantą, būrys kasmet vis daugėja. Tikimės, kad šiemet jų bus dar daugiau. Nėra jokių išankstinių reikalavimų dalyviams – pakanka turėti popieriaus, rašiklį ir galimybę klausyti radijo transliacijos“, – sakė Nacionalinio diktanto organizatorė Vytautė Šmaižytė.

Pernai Nacionalinį diktantą rašė bankų, informacinių technologijų, energetikos, ligoninių atstovai. Diktantas buvo organizuojamas ministerijose, prie popieriaus lapų su rašikliais palinko ir kariškiai.

Rašyti diktanto jau ne pirmus metus renkasi ir Vilniaus prekybos administracija. Šiemet Vilniaus prekybos grupės paramos fondas „Dabar“ tapo pagrindiniu konkurso rėmėju.

„Mūsų kolektyvas jau tradiciškai rašys diktantą. Taisyklingas rašymas – bendraujant su savo darbuotojais, kitomis įmonėmis, institucijomis ar klientais – mums visų pirma pagarbos klientui ir savo organizacijai ženklas“, – sakė Vilniaus prekybos paramos fondo „Dabar“ direktorė Elena Aleknavičienė.

Praktiniai patarimai, rašysiantiems diktantą
I etapas
• Rašyti diktantą gali visi – tam reikalingas tik radijo arba interneto ryšys, popieriaus lapas ir rašiklis.
• Įmonės ir organizacijos kviečiamos iš anksto pranešti apie savo dalyvavimą ir preliminarų dalyvių skaičių e. paštu diktantas@diktantas.lt.
• Užsiregistravusiems atsiųsime diktanto lapo maketą – išsispausdinkite jį. Rašyti suliniuotame lape kur kas patogiau

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą