Mokymuose apie saugų elgesį prie vandens išgirdo beveik tūkstantis moksleivių

Siekdami pristatyti ugniagesių gelbėtojų profesiją, stiprinti vaikų savisaugą prie vandens telkinių ir skendimų paviršinių vandens telkinių vandenyje prevenciją, Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistai Alytaus sporto ir rekreacijos centro baseine ir atviruose vandens telkiniuose Alytaus miesto bei rajono vaikams organizavo praktinius bei teorinius mokymus. 

Alytaus narai kartu su „Raudonojo kryžiaus“ specialistais moksleiviams papasakojo apie vandenyje tykančius pavojus, kada ir kuriose vietose galima saugiai maudytis, kaip elgtis, jei pradėtų skęsti. Kad tai nepasimirštų – išdalinti lankstinukai apie saugų elgesį vandenyje. „Raudonojo kryžiaus“ atstovai praktiškai parodė, kaip gaivinti skendusįjį. 

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiojo specialisto Aido Pelecko teigimu, moksleiviams pristatyta skęstančiųjų gelbėjimo įranga ir technika, taip pat, įvertinant šiandienos aktualijas – išvykimo bei išgyvenimo krepšiai. Mokymuose dalyvavo 952 moksleiviai iš įvairių Alytaus miesto bei rajono savivaldybių ugdymo įstaigų.

Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą