Nuotraukos autorius: T.Bauro nuotr.

„Regitra“ įspėjo, kada vairuotojams anuliuojamas jų pažymėjimas

Ketvirtadienį „Regitra“, bendradarbiaudama su Vilniaus „Lietuvos Tūkstantmečio Rotary“ klubu, pradėjo antikorupcinę akciją „Skaidri kelio pradžia“.

Šia akcija siekiama didinti vairuotojų asmeninę atsakomybę, o taip pat informuoti apie galimas sukčiavimo grėsmes įgyjant teisę vairuoti bei vėliau savarankiškai dalyvaujant viešajame eisme.

Anuliuoja teisę vairuoti

„Regitra“ pastebėjo, jog pastaruoju metu socialiniame tinkle „Facebook“ gausėja atvejų, kai sukčiai siūlo įsigyti neva tikrą vairuotojo pažymėjimą ar už asmenį išlaikyti vairavimo egzaminus. Įmonės atstovai įspėjo visuomenę nesusigundyti tokiais skelbimais ir nepasitikėti nelegalia veikla užsiimančiais asmenimis, kurie gavę pinigus, paprasčiausiai pradingsta. „Įgyti teisę vairuoti, vadinasi, ne tik prisiimti atsakomybę už save, bet taip pat ir už visus kitus, kuriuos sutiksime savo kelyje. Todėl kiekvieno kelionė link vairuotojo pažymėjimo taip pat turi būti atsakinga ir skaidri. Egzaminavimas yra reikalingas ne šiaip sau, o tam, kad į eismą patektų tik tinkamai pasirengę vairuotojai. Kviečiu visus, kurie pastebėjo nelegalią veiklą, apie tai informuoti mus ar teisėsaugos institucijas, jog neteisėti veiksmai būtų kuo greičiau nutraukti“, – sako „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas. Jis pabrėžė, kad neteisėtai teisę vairuoti įgiję asmenys gali jos labai greitai netekti. Pastebėjus apgavystę ar kyšinikavimą, vairuotojo pažymėjimas anuliuojamas – tokių atvejų jau yra buvę.

Kvietė pranešti

Laisvosios rinkos instituto prezidentas Žilvinas Šilėnas pabrėžė, kad tokios apgavystės visuomet anksčiau ar vėliau išaiškėja, ypač siekiant karjeros, o reputacijai tai gali palikti neištrinamą dėmę. „Jei esi jaunas žmogus, vienintelis dalykas, ką gali dėti ant stalo savo darbdaviui, yra reputacija. Kad ir kaip tai romantiškai skambėtų, bet reputacija yra vertingiausias dalykas“, – tvirtino jis. „Regitra“ kvietė nelikti abejingais ir pranešti apie galimus sukčiavimo ar korupcijos atvejus, kuriuos pastebėjote ar įtariate. Tai galima padaryti anoniminiu pasitikėjimo telefonu +370 5 215 2511 arba el. paštu pranesk@regitra.lt Akcijos partneriai „Lietuvos Tūkstantmečio Rotary“ klubas nuo 2011 m. vykdo socialinę akciją kartu su Policijos departamentu, kurios metu „Aš neimu kyšių“ lipdukais puošiami policijos automobiliai, o vairuotojams dalinami lipdukai „Aš neduodu kyšių“. Nuo akcijos pradžios išplatinta daugiau nei 50 tūkst. lipdukų. Taigi, „Skaidri kelio pradžia“ yra tęstinė akcija, kuria norima atkreipti dėmesį ne tik į korupcijos žalą, bet ir ugdyti vairuotojų bei visos visuomenės nepakantumą korupcijos apraiškoms. „Vairavimas yra labai matoma ir svarbi mūsų kultūros dalis. Tai viešai parodo mūsų tikrąjį veidą, jo realiai nematant. Jaunieji vairuotojai, kelyje elkitės taip, kad nebūtų gėda pažiūrėti viens kitam į akis. Pradėkite nuo pirmųjų vairavimo dienų“, – teigė Tomas Balžekas, Vilniaus „Lietuvos Tūkstantmečio Rotary“ klubo narys. Akcijos veidais tapo šie klubo atstovai: TV prodiuseris Dominykas Kubilius, verslininkas Tomas Balžekas, Laisvosios rinkos instituto prezidentas Žilvinas Šilėnas, „Globalios Lietuvos lyderiai“ steigėjas Mykolas Lepeška bei „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ partneris Darius Dulskis. Akcijos atidarymo metu „Regitros“ bei Vilniaus „Lietuvos Tūkstantmečio Rotary“ klubo atstovai įmonės sostinės filiale sveikino būsimus vairuotojus, pasiryžusius tapti sąžiningais ir atsakingais eismo dalyviais, bei dovanojo klevo lapus su užrašu „Skaidri kelio pradžia“ ir „Aš neduodu kyšių“. Ateinančius tris mėnesius šie lipdukai bus dovanojami visiems naujiems vairuotojams atsiimant vairuotojo pažymėjimą „Regitros“ padaliniuose.

lrytas.lt informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą