Mokinių ugdymas netradicinėse erdvėse

Gegužės mėnesį Alytaus r. Butrimonių gimnazijos Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus pradinių klasių mokiniai ir priešmokyklinės grupės vaikai ugdymo proceso dieną vykdė Kaune. Jos tikslas – dalyvauti edukacinėse programose, tenkinti mokinių pažinimo, saviraiškos poreikius ir turiningai praleisti laiką.

Pirmiausia lankėme krautuvėlę ,,Dianos saldainiai“, kur vyko edukacinis užsiėmimas „Ledinukų gamyba“. Užsiėmimą vedė meistrė Diana Žaldarienė, sertifikuoto tautinio paveldo produkto – saldainių – gamintoja. Pristačius visus karamelinių saldainių gamybos etapus, kiekvienas užsiėmimo dalyvis pasigamino po du ledinukus, juos įpakavo ir papuošė.

Pasimokę ir padirbėję lankėmės vieninteliame Baltijos šalyse esančiame edukaciniame pramogų centre vaikams – „CURIOCITY – miestas smalsiems vaikams“. Šis įspūdingas edukacinis pramogų centras yra įsikūręs prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“. Centro koordinatoriai supažindino su skirtingomis teminėmis erdvėmis ir pateikė užduotis, parinktas pagal vaikų amžių. Mokiniams buvo suteikta galimybė pasirinkti teminę erdvę, kurioje jie galėjo užtrukti ilgiau, išbandyti labiausiai patikusias veiklas ir aktyvias pramogas. Skirtingų temų erdvėse, tokiose kaip spalvų, garsų, gamtos jėgų, žmogaus kūno, emocijų pažinimo, maisto, ūkio, statybų ir dizaino ar kosmoso, vaikai sužinojo daugybę naujų dalykų apie įvairias profesijas, save ir juos supantį pasaulį.

Grįždami namo užsukome į Birštoną. Aplankėme vandens garinimo bokštą, pasigrožėjome gamta ir sportavome, supomės, žaidėme miesto parke.

Diena buvo kupina įspūdžių, kurių mokiniai dar ilgai nepamirš. Džiugu, kad mūsų vaikai yra trokštantys pamatyti ir kuo daugiau pažinti. Įdomus išvykos edukacinis turinys ir žaidimai taip įtraukė vaikus, kad jie net nepajuto, jog pramogaujant buvo siekiama suteikti naujų žinių, lavinti.

 

Butrimonių gimnazijos

Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus

informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą