Dauguose pokalbiai apie Holokaustą

Daugų Vlado Mirono gimnazijoje dvi dienas vyko seminaras mokytojams „Holokausto istorija: suvokimas ir pateikimas ugdymo procese“, kurį organizavo Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti kartu su tarptautine studijų apie Holokaustą mokykla Yad Vashem ir Daugų Vlado Mirono gimnazijos Tolerancijos ugdymo centru.

Seminaro dalyvius pasveikinęs Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas pasidžiaugė, kad vyksta seminarai mokytojams Holokausto tema. Pasak jo, labai svarbu, kad istorija apie Holokaustą būtų perduodama jaunimui, kad jie ją išgirstų ir žinotų. „Mes privalome prisiminti tokius skaudžius įvykius ir, žinoma, kartu siekti, kad tai niekada nepasikartotų“, – sakė meras.

Seminaro Dauguose dalyviams pranešimus „Lūžiniai 1939–1941 metai: lietuviai, lenkai, žydai“ skaitė, metodinius užsiėmimus „Grįžimas į gyvenimą“, „Dilemos, su kuriomis susidūrė žydų gelbėtojai – pasaulio tautų teisuoliai“ vedė tarptautinės studijų apie Holokaustą mokyklos švietimo programų koordinatorė Noa Sigal ir Lietuvos istorijos instituto mokslo darbuotojas, hum. m. daktaras Artūras Svarauskas.

Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti švietimo programų koordinatorė Ingrida Vilkienė pristatė komisijos įgyvendinamus projektus ir idėjas ateičiai.

Alytaus rajone veikia du Tolerancijos ugdymo centrai. Jie įkurti Alytaus rajono Daugų Vlado Mirono ir Krokialaukio Tomo Noraus- Naruševičiaus gimnazijose, bendradarbiaujant su Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti sekretoriatu. Tolerancijos centrų tikslas – ugdyti ir puoselėti žmogaus teisių kultūrą, mokyti mokinius apie totalitarinius režimus, įamžinti nacių ir sovietinio okupacinių režimų aukų atminimą, ugdyti mokinių tarpusavio toleranciją ir gebėjimą ją taikyti juos supančioje aplinkoje, ugdyti tarpkultūrinę kompetenciją.

 

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą