Lazdijų rajono savivaldybės abiturientams įteikti brandos atestatai

Įpusėjus vasarai, šypsodamiesi ir besidžiaugdami paskutine mokykline švente, beveik du šimtai trijų Lazdijų rajono savivaldybės mokyklų abiturientų, pagaliau sulaukė išsvajotųjų brandos atestatų. Liepos 13 d. iškilminga Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos 92 (13) laidos atestatų įteikimo ceremonija vyko miesto parke, čia visus susirinkusius sveikino Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, Lazdijų Šv. Onos parapijos klebonas Nerijus Žvirblys, Lazdijų sporto centro, kultūros centro, viešosios bibliotekos atstovai.

Džiugi ir ilgai laukta šventė prasidėjo Šv. Mišiomis Lazdijų Šv. Onos bažnyčioje. Po jų iškilminga eisena nuvilnijo iki miesto parko. Čia, pasidžiaugti įveiktu gimnazistų gyvenimo etapu, jau buvo susirinkę garbingi svečiai, mokytojai, šeimų nariai, artimieji, draugai. Abiturientų laukė ne tik gėlių jūra, bet ir pasididžiavimo kupinos artimųjų akys, šilti apkabinimai, palinkėjimai ir sveikinimai. Meras Artūras Margelis linkėjo pratęsti ankstesnių kartų pradėtą darbą ir kurti Lietuvos ateitį, visada prisiminti savo mokyklą ir sugrįžti į gimtąjį Lazdijų kraštą.

Kaip ir pastaraisiais metais, meras apdovanojo abiturientus, kurie gavo patį aukščiausią – 100 balų – valstybinio brandos egzamino įvertinimą. Šiemet 600 eurų piniginį prizą už vieną 100 balų įvertinimą gavo trys Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazistai: Aistis Škarnulis, Marija Muraškaitė ir Egidijus Gylys. Gintaras Grėbliūnas, du brandos egzaminus išlaikęs 100 balų, gavo dvigubą premiją.

Meras įteikė 150 eurų premijas ir padėkas, už sunkų ir atsakingą darbą bei pagalbą abiturientams ruošiantis egzaminams, šimtukininkų mokytojams: Zita Šklėrienė (lietuvių kalba), Julita Morkevičienė (matematika), Irena Stankevičienė (informacinės technologijos), Žydrūnas Vaičeskas (informacinės technologijos), Irma Janulevičienė (anglų kalba).

Tą pačią dieną brandos atestatų įteikimo šventė vyko ir kitose Lazdijų rajono savivaldybės gimnazijose – Veisiejų Sigito Gedos ir Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus. Čia taip pat buvo abiturientų, kurie galėjo didžiuotis aukščiausiu valstybinių egzaminų įvertinimu ir mero premijomis. 100 balų įvertinimą Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijoje gavo Monika Zorūbaitė, mokytoja Laima Čepulienė (biologija). Veisiejų Sigito Gedos gimnazijoje – Valentinas Černeckas, mokytoja Vaida Slančiauskienė (anglų kalba).

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą