Projektas „Aukime judrūs ir sveiki!” Alytaus „Sakalėlio“ pradinėje mokykloje

 

Alytaus „Sakalėlio“ pradinė mokykla įgyvendino projektą ,,Aukime judrūs ir sveiki!“ – vasaros stovyklą, skirtą pirmų–ketvirtų klasių mokiniams. Projektą finansavo Alytaus miesto savivaldybė ir mokyklos rėmėjas – IĮ T. Lingio odontologijos klinika. Projekte talkino Alytaus visuomenės sveikatos biuro darbuotojos, kurios mokinius išjudino aktyviomis muzikinėmis mankštomis, sveikatos priežiūros specialistė Rosita Jakaitienė vaikams vedė žinių konkursą-viktoriną „Sveikata – brangiausias mūsų turtas“, kurios metu supažindino vaikus su sveikos gyvensenos principais ir sveika mityba, taip pat organizavo praktinius užsiėmimus pokalbius mokiniams „Sveikos akys – laimingos akys“ ir pan.
Visą birželio mėnesį vaikai dalyvavo įvairiose veiklose mokykloje ir už jos ribų: Druskininkuose edukacinėje programoje „Į svečius pas kurorto vaistininką“ mokiniai galėjo išmėginti save vaistininko amplua ir pasigaminti aromaterapinių tablečių, kurorte gamintų jau prieš šimtą metų, aktyviai leido laiką gryname ore V. Dineikos sveikatingumo parke, Alytaus Jaunimo parke, dalyvavo edukacinėje programoje sporto erdvėje STILL FIT bei smagiai laiką leido batutų parke „Jėgos studija“, pramogų parke Tarzanija“, kur ne tik aktyviai sportavo, bet ir dalyvavo edukacinėje programoje „Pasigamink kibiną pats“. Šios programos metu vaikai galėjo išmokti gaminti ir sukti kibinus pagal ypatingą tautinio paveldo receptūrą.
Mokinius sudomino lankininkų klubas „Žaliasis lankas“, kur mokiniai mokėsi šaudyti iš lanko, ugdė bei lavino fizines bei psichologines savybes.
Projektui ,,Aukime judrūs ir sveiki!“ įsibėgėjus, mokinius džiugino net dvi edukacinės išvykos į Birštoną. Pirmoje programoje „Įmink paslaptį ir surask lobį“ stovyklautojai tapo istorijos detektyvais ir turėjo galimybę pakeliauti po muziejų, įveikti užduotis ir įminti mįsles, po edukacijos dalyvių laukė siurprizai, netikėtumai ir pats didžiausias muziejuje saugomas lobis. Antroji edukacinė programa – „Birštono mineralinio vandens šaltiniai“, mokiniai susipažino su senaisiais Birštono mineralinio vandens šaltiniais; sužinojo apie šiuo metu Birštone esančius mineralinio vandens šaltinius; išgirdo apie mineralinio vandens gavybą ir pilstymą; apie mineralinio vandens gydomąsias savybes.
Projektas ,,Aukime judrūs ir sveiki!“ įtraukė mokyklos mokinius į įvairias netradicines, naujas veiklas, kur jie ne tik daug sužinojo, išmoko, bet ir gilino socialinius įgūdžius, nes kartu stovyklavo 1-4 klasių mokiniai. Mokiniai patyrė daug įsimintinų akimirkų, prasmingai leido vasaros atostogų laiką su šūkiu „Mes dainuojame linksmai ir gyvename sveikai“.
Dėkojame stovyklos organizatorei, socialinei pedagogei Vilmai Makavecienei, mokyklos mokytojams, rėmėjams.

Daugiau informacijos ir vaizdo medžiagos apie projektą Alytaus „Sakalėlio“ pradinės mokyklos internetinėje svetainėje www.sakalelio.lt ir mokyklos paskyroje socialiniame tinkle facebook.


Alytaus „Sakalėlio“ pradinės mokyklos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą