Tradicinė tarptautinė stovykla Alytus–Opolė

Birželio 22 d. – liepos 5 d. Alytuje vyko dviejų savaičių trukmės Alytaus ir Opolės (Lenkija) tarptautinė mokinių sporto turizmo ir sveikatingumo stovykla „Mes esame draugai – tu ir aš". Į ją iš Lenkijos atvyko 20 mokinių  ir 2 lydintys mokytojai ir 20 mokinių iš Alytaus miesto gimnazijų bei pagrindinio ugdymo įstaigų. Stovyklai vadovo Alytaus dailiųjų amatų mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Eglė Teresevičienė. Taip pat prie stovyklos veiklų įgyvendinimo prisidėjo Dzūkijos pagrindinė mokyklos mokytojai.

Atvykę svečiai įsikūrė Alytaus dailiųjų amatų mokykloje. Pirmąją dieną stovyklos dalyvius maloniai priėmė Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius. Sveikinimo žodį tarė ir gero oro linkėjo Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Rimvyda Ališauskienė. Lenkijos atstovus supažindinome su Alytaus miestu ir Lietuva rodydami trumpus filmukus, o savivaldybės meras padovanojo po atsiminimo dovaną su miesto atributika.
Jaunimas per dvi savaites nuveikė labai daug: žaidė krepšinį, futbolą, tinklinį, šoko. Stovyklos dalyviai daug keliavo po Lietuvos kraštą. Aplankė Druskininkus, pramogavo vandens parke, vyko į  ekskursiją po Dzūkijos nacionalinį parką, kur dalyvavo edukacinėje programoje –  netradicinėse pamokose gamtoje – dalyviai turėjo galimybę pabraidyti po pelkę, susipažino su Marcinkonių miesteliu. Taip pat aplankė Trakus, dalyvavo šokolado gamybos edukacijoje. Pasivaikščiojo po Vilniaus senamiestį. Dalyviai susipažino su Kauno senamiesčiu, architektūra, taip pat aplankė Pažaislio vienuolyną. Gamino lietuvių ir lenkių tradicinius patiekalus. Viena iš įsimintiniausių veiklų rūšių buvo „Paklaidinimas miške", naktį. Stovyklai einant į pabaigą dalyviai vyko į „Tarzaniją", ten buvo surengtos tinklinio varžybos. Paskutinę dieną aptarėme ir įvertinome stovyklos veiklaą peržiūrėjome nuotraukas ir pasiruošėme šokių vakarui, jame pristatėme kiekvienai šaliai būdingus šokius. Po baigiamojo vakaro atsisveikinome su mūsų draugais iš Lenkijos ir palinkėjome geros kelionės grįžtant į namus. Tai buvo 20-oji jubiliejinė stovykla.

Stovyklos vadovė Eglė Teresevičienė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą