Puniškiai projekte „Padrąsinti. Įkvėpti. Palaikyti“

Spalio 10 d. Butrimonių gimnazijos Punios pagrindinio ugdymo skyriuje įvyko antrasis pilietinio projekto „Padrąsinti. Įkvėpti. Palaikyti“ susitikimas. Mokykloje viešėjo Lietuvos ekonomikos ekspertė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto tarybos narė, radijo komentatorė Rūta Vainienė. Per savo mokymosi bei darbo metus Rūta Vainienė sukaupė žinių ir patirties ekonomikos, finansų valdymo, viešo ir privataus sektoriaus partnerystės, pinigų politikos, apskaitos ir mokesčių politikos, viešųjų finansų, sveikatos apsaugos politikos ir ekonomikos srityse. Kadangi visa veikla buvo susijusi su vieša komunikacija, tad dabar ekonomistė mielai savo žiniomis ir sukaupta patirtimi dalijasi ir su moksleiviais.

Susitikimo su mokiniais pradžioje Rūta Vainienė pasakojo apie skaudžius išgyvenimus, patirtus vaikystėje, apie nelengvą paauglės gyvenimą, apie tai, kaip tapo ekonomiste. Daugelį susitikimo dalyvių sužavėjo optimizmu ir energija trykštanti moteris bei atviras jos pasakojimas. Kalbėdama mokiniams Rūta Vainienė ragino juos branginti draugystę, bendrauti, nebijoti užmegzti ryšių su naujais žmonėmis, susidraugauti su jais, nes draugystė – galinga jėga. „Jei ko nors negali atlikti vienas, draugų padedamas tikrai susidorosi net su sunkiausiomis užduotimis“, – kalbėjo lektorė. Be to, savo asmeniniu pavyzdžiu parodė, jog niekuomet nereikia nuvertinti savęs, nes kiekvienas iš mūsų galime įgyvendinti visas savo svajones, jei to kryptingai sieksime.

Susitikimas su Rūta Vainiene tikrai parodė mokiniams, kas laukia ateityje ir kaip jai ruoštis, paskatino pamąstyti, kokias galimybes turime, ir įkvėpė tikėjimą, kad kiekvienas tikrai gali pasiekti tai, ko trokšta.

 

Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą