Trys gyvosios istorijos pamokos apie Adolfą Ramanauską-Vanagą

Lazdijų r. Veisiejų Sigito Gedos, Lazdijų Motiejaus Gustaičio ir Seirijų Antano Žmuidzanavičiaus gimnazijose vyko trys gyvosios istorijos pamokos, kurių tema „Generolas Adolfas Ramanauskas-Vanagas – su okupacija kovojusios Lietuvos valstybės vadovas“. Pamokas vedė Lietuvos partizanų vado, brigados generolo Adolfo Ramanausko-Vanago dukra Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė.

Pamokose dalyvavo ir istorinės atminties liudijimų klausėsi mokiniai, mokytojai, kiti gimnazijų bendruomenių nariai, Trečiojo amžiaus universiteto lankytojai bei visi, besidomintys gimtojo krašto istorija. Klausytojams buvo pristatytas Danguolės Buneikienės sukurtas filmas „Priešaušrio Lietuva“, skirtas Adolfo Ramanausko-Vanago partizaninio gyvenimo keliui prisiminti. Filmo moto – „Nužudytas, bet nepalaužtas“.

Šis jautrus istorinis filmas ir Auksutės Ramanauskaitės-Skokauskienės prisiminimai paliko gilų įspūdį pamokų dalyviams bei dar labiau sustiprino pagarbos ir pasididžiavimo pojūtį Adolfo Ramanausko-Vanago asmenybe – Lazdijų krašte augusiu, subrendusiu ir įgijusiu vertybines gyvenimo nuostatas Lietuvos partizanų vadu, su tvirta valia ir pasišventimu drąsiai kovojusiu už okupuotos Tėvynės laisvę.

 

Lazdijų rajono savivaldybės  informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą