Policijos veteranai į Lazdijus parsivežė nugalėtojų taurę

Pradėjusi darbą Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė kaip vieną iš veiklos prioritetų įvardijo nuoseklų bei produktyvų bendradarbiavimą su įvairiomis institucijomis, organizacijomis, asociacijomis, kaimyninėmis savivaldybėmis bei šalimis. Ne išimtis ir bendradarbiavimas su Lietuvos policijos veteranų asociacija (LPVA). Šios asociacijos Lazdijų filialo nariai atstovavo LPVA ir Lazdijų kraštą Balstogėje (Białystok, Lenkija) vykusiose šaudymo iš karinio pistoleto varžybose ir užėmė pirmąją vietą.

Prieš vykdami į Lenkijoje vykusias varžybas, LPVA Lazdijų filialo nariai pagalbos kreipėsi į Lazdijų rajono savivaldybės administracijos vadovus paramos – reprezentatyvios dovanos kolegoms Lenkijoje. Lazdijų rajono savivaldybės administracijos vadovai suteikė galimybę išsirinkti norimą dovaną su Lazdijų krašto inicialais. Ši dovana ir papildoma vaizdinė informacinė medžiaga puikiai reprezentavo Lazdijų kraštą Lenkijoje.

LPVA Lazdijų filialo nariai aktyviai dalyvauja LPVA organizuojamuose renginiuose ir palaiko bendradarbiavimo ryšius su Lenkijos Seinų pasienio apsaugos rinktinės veteranais. Šios rinktinės vadovas Jarek Wojciechowicz pakvietė LPVA Lazdijų filialo atstovus dalyvauti šaudymo iš karinio pistoleto varžybose, kurios vyko 2019 m. birželio 7 d. Balstogėje (Białystok, Lenkija). Šaudymo varžybas organizavo Lenkijos kariuomenės vaivadijos karių sąjungos Balstogėje valdyba. Lazdijų krašto komandą sudarė LPVA Lazdijų filialo vadovas Valdas Vabuolas ir valdybos nariai: Vytautas Burba, Arūnas Berkomonas, Artūras Kuckailis ir Robertas Kunigiškis.

LPVA Lazdijų filialo nariai varžėsi su patyrusiais snaiperiais iš visos Balstogės vaivadijos. Šaudymas vyko iš kovinio pistoleto ČŽ 75 į taikinį, nutolusį 25 m. Susumavus šaudymo rezultatus, Lazdijų komanda tapo lydere – iškovojo 1-ąją vietą. Robertas Kunigiškis užėmė ir 3-ąją vietą asmeninėje įskaitoje. Prizinių vietų nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis ir prizais. Varžybų organizatorių teigimu, lazdijiečių dėka varžybos tapo tarptautinės, nuoširdžiai padėkojo už atvykimą ir pakvietė kitais metais dalyvauti varžybose. LPVA Lazdijų filialo narių teigimu, po varžybų vykusio neformalaus bendravimo metu pakvietė kolegas iš Lenkijos apsilankyti Lazdijų krašte.

Savanoriškos, demokratiškos ir nepriklausomos organizacijos, vienijančios policijos veteranus – Lietuvos policijos veteranų asociacijos (LPVA) – Lazdijų filialas įsteigtas 2014 m. ir šiuo metu vienija 80 narių. Didžiąją narių dalį sudaro buvę Policijos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai. LPVA puoselėja asociacijos vertybes: garbę, atsakomybę ir vienybę bei siekia pagrindinių tikslų: vienyti Lietuvos policijos veteranus ir pareigūnus, ginti Asociacijos narių interesus, teikti pagalbą Asociacijos nariams, rūpintis veteranų sveikata, spręsti policijos pareigūnų ir veteranų socialines problemas, puoselėti profesines tradicijas, propaguoti policijos profesines vertybes, Išsaugoti veteranų ryšius su policija, perduoti patirtį jaunesnei policijos pareigūnų kartai.

LPVA ir Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą