Reikalavimai deklaruojant pūdymo plotus

Ūkininkams, siekiantiems gauti išmokas už deklaruotus pūdymo plotus, primename svarbius įsipareigojimus.

Deklaruojant pūdymą, būtina užtikrinti, kad nuo sausio 1 d. iki rugpjūčio 1 d. šiame plote nebūtų vykdoma jokia žemės ūkio gamyba einamųjų metų produkcijai gauti, t. y. juodajame pūdyme nebūtų vykdoma sėja, nebūtų auginamas ar nuimamas derlius, žaliajame pūdyme nebūtų ganomi gyvuliai, šienaujama žolė, išskyrus žaliosios masės susmulkinimą ir įterpimą į dirvą, arba auginami kiti nei žoliniai (deklaruojami klasifikatoriaus III grupėje ir kodais GPŽ, GPA) augalai.

Taip pat juodasis pūdymas turi būti periodiškai įdirbamas taip, kad jame nebūtų subrendusių ir žydinčių piktžolių, o žaliajame pūdyme dirvos struktūrai gerinti skirti žoliniai augalai į dirvą turi būti įterpiami ne vėliau kaip iki einamųjų metų rugsėjo 1 d. – prieš įterpiant į dirvą nuimti šių augalų derlių draudžiama.

Jei pūdymas naudojamas ekologiniu atžvilgiu svarbios vietovės (EASV) užskaitai, jame draudžiama naudoti augalų apsaugos priemones laikotarpiu nuo sausio 1 d. iki rugpjūčio 1 d. Pūdymas, iš kurio einamaisiais metais negaunama produkcijos, 1 m2 atitinka 1 m2 EASV ploto.

Naudinga informacija

Paramos už žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus bei gyvulius paraiškos ir 2016–2020 metų tiesioginių išmokų administravimo bei kontrolės taisyklės

NMA informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą