Norite tikėkite, norite ne, bet kakava ir kakavos sviestas gaminami Alytuje!

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis savo facebook paskyroje dalinasi įspūdžiais apie kakavos produktų gamyklą Alytuje:
"Reguliariai lankau vietos verslininkus. Rodos, jau niekas negali nustebinti. Tačiau pirmą kartą lankiausi gamykloje, kurioje taiiiip skaniai kvepia šokoladu. Net išeiti nesinori. Kalbinti darbuotojai pasakojo, kad grįžę namo turi kelis kartus gerai nusiprausti, kitu atveju šokoladu kvepia visi namai.
Tai pirmoji kakavos produktų gamykla Baltijos šalyse ir visoje Rytų Europoje. Anksčiau čia buvo spaudžiamas ir rafinuojamas kokosų aliejus. Dabar įmonė iš užsienio importuoja neapdorotas kakavos pupeles, o iš jų gamina kakavos miltelius ir sviestą.

Kakavos paskirtis labai plati – nuo konditerijos gaminių, šokoladinio glaisto, gėrimų, kepinių iki kosmetikos, vaistų ir taip toliau.

Neseniai „Premium Cocoa“ įsigijęs naujasis UAB vadovas Andrej Gušča pasakojo planuojantis paleisti dar vieną liniją, priimti naujų darbuotojų, kuriems bus mokamas didesnis nei vidutinis Lietuvos darbo užmokestis, o pačią gamybą – patrigubinti! Tai reiškia, kad netrukus produkcijos kiekis augs nuo 300 iki 600 tonų, vėliau planuojama iki 1000 ir daugiau tonų per mėnesį.

Džiaugiuosi, kad Alytaus vardas skamba net ir kakavos gamyboje. Kad vietos įmonės auga, plečiasi, kuria naujas darbo vietas ir moka keturženklius atlyginimus!

Sėkmės ir tegul kvepia Alytus šokoladu!"

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą