Smulkiajam ir vidutiniam verslui – 200 tūkst. eurų investicijos inovatyvių produktų pardavimams didinti

Labai mažos, mažos ir vidutinės (MVĮ) įmonės, veikiančios Lietuvoje, skatinamos komercializuoti inovatyvius produktus, pasinaudojant nauja finansavimo galimybe. 200 tūkst. eurų skiriami kompensuoti rinkodaros ir dizaino paslaugų, intelektinės nuosavybės apsaugos ir teisių į ją įsigijimo bei kitas išlaidas. Didžiausia galima finansavimo suma vienam projektui – iki 10 tūkst. eurų.

„Šiomis investicijomis siekiama skatinti verslo mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų (MTEPI) veiklos rezultatus – didesnės pridėtinės vertės produktų įvedimą į rinką. Lyginant su tradiciniais produktais, jie yra konkurencingesni, dažniausiai turintys daugiau potencialo įsitvirtinti tarptautinėse rinkose“, – sako Paulius Petrauskas, Inovacijų agentūros Proveržio departamento vadovas.

Pateikę paraiškas ir į finansavimą pretenduojantys verslai galėtų padengti dalį projektą vykdančio personalo darbo užmokesčio. Taip pat produkto dizaino (apimant formos, išvaizdos ar struktūros sukūrimą, kuri prisidėtų prie to produkto patrauklumo arba funkcionalumo padidinimo), rinkodaros ir prekių ženklų vertės kūrimo (apimant naujų MTEPI produktų pateikimo ir pardavimo skatinimą, jų reklamą, žinomumo didinimą) bei intelektinės nuosavybės apsaugos (išskyrus išradimų patentavimą ir dizaino registravimą), įskaitant sertifikavimą, išlaidas.

Galimi priemonės pareiškėjai turi atitikti smulkiojo ar vidutinio verslo subjekto kriterijus, aktyviai veikti rinkoje – metinė 2022-ųjų apyvarta turi būti ne mažesnė kaip 5 tūkst. eurų (jei įmonė veikia trumpiau nei metus, apyvarta turi būti ne mažesnė kaip 5 tūkst. eurų nuo įsteigimo iki paraiškos pateikimo dienos). Jie turi būti įvykdę mokestinius įsipareigojimus ir turintys teisę gauti de minimis pagalbą. Teikiant paraišką privalu pagrįsti projekto reikalingumą, nurodyti tikslus, uždavinius, aprašyti veiklą ir planuojamus rezultatus.

„Verslui pateikus paraišką gauti finansavimą, bus vertinamas jo veiklos plėtros potencialas, sukurto produkto inovatyvumas ir pačios inovacijos naujumas rinkoje. Prioritetą skirsime verslams, jau įvykdžiusiems MTEPI projektus ir siekiantiems pasidalyti jų rezultatais rinkoje – pradėti ar paskatinti aukštos pridėtinės vertės produktų pardavimus“, – teigia P. Petrauskas.

Didžiausia galima projektui skirta finansavimo suma – iki 10 tūkst. eurų, ji sudaro iki 80 proc. tinkamų finansuoti išlaidų. Bendra kvietimui teikti paraiškas skirta finansavimo suma – 200 tūkst. eurų. Finansavimo forma – subsidija, ji yra de minimis pagalba, teikiama laikantis de minimis reglamento nuostatų.

„Inovatyvių verslų veiklos plėtra ir jų produktų pristatymas tiek vietos, tiek užsienio rinkose yra tarp valstybės prioritetų. Suprantame, kad įgyvendintų MTEPI projektų komercializavimas dažnai tampa dideliu iššūkiu nedidelėms įmonėms, turinčioms potencialą, bet stingančioms finansinių išteklių. Tokios finansavimo priemonės yra indėlis padėti ir paskatinti tiek verslo mokslinę, inovacinę veiklą, tiek sustiprinti ekonomiką, didinant pažangių produktų kiekį rinkoje“, – sako Inovacijų agentūros Proveržio departamento vadovas.
Paraiškas Inovacijų agentūrai galima teikti iki šių metų rugsėjo 27 d. imtinai el. paštu paraiskos@inovacijuagentura.lt. Gavę finansavimą paraiškų teikėjai projekto veiklą turės įgyvendinti iki šių metų gruodžio 10 d. be partnerių pagalbos. Išsamiai finansavimo sąlygos aprašomos Inovacijų agentūros tinklalapio finansavimo skiltyje, visais susijusiais klausimais konsultuoja organizacijos ekspertai.

Finansavimo kvietimą inicijavo Ekonomikos ir inovacijų ministerija, jį administruoja Inovacijų agentūra.

Daugiau informacijos apie kvietimą: https://inovacijuagentura.lt/finansavimo-kvietimai/imoniu-inovatyviu-produktu-komercializavimo-skatinimas.html?lang=lt 

Verslo skyriaus informacija

Komentarai

  • asda services
    prieš 50 minučių
    Ar jums reikia 100% finansų? Galiu sutvarkyti jūsų finansinius poreikius dėl 3% palūkanų normos apatinės nugaros dalies. Kad ir kokiomis aplinkybėmis dirbtumėte savarankiškai, išėję į pensiją, turite prastą kredito reitingą, mes galime padėti. lankstus grąžinimas, susisiekite su mumis:
    asdaservices24@gmail.com
    Pateikite paraišką dėl visų tipų paskolų ir gaukite pinigų skubiai!
    * Franšizės pradžia
    * Verslo įsigijimas
    * Verslo plėtra
    * Kapitalas / infrastruktūros projektas
    * Komercinio nekilnojamojo turto pirkimas
    * Sutarties vykdymas
    * Prekybos finansavimas ir kt.
    Pagarbiai

Parašykite komentarą