Pieno supirkimo kaina šiek tiek padidėjo

Penkios didžiausios Lietuvos pieno perdirbimo įmonės 2019 metų vasarį už natūralų pieną stambiesiems pieno ūkiams vidutiniškai mokėjo 349 eurus už toną arba 0,6 proc. daugiau nei sausį.

Portalo milkprices.nl duomenimis, didžiosios JAV pieninės stambiesiems pieno tiekėjams 2019 metų sausį mokėjo vidutiniškai 310 eurus už toną, Naujosios Zelandijos – 300 eurus, Europos Sąjungos – 338 eurus. Per sausį pienas 2 proc. pabrango Naujojoje Zelandijoje ir 1 proc. JAV.

Europoje pieno kaina sausį, palyginti su mėnesiu anksčiau, susitraukė 1 proc., tačiau iš trijų lyginamų regionų Europoje žaliava išliko brangiausia. Išankstiniais duomenimis, vasarį pieno supirkimo kaina Europoje išliko panašiame lygyje kaip ir sausį.

Pasak pienininkų asociacijos „Pieno centras“ direktoriaus Egidijaus Simonio, Europoje pieno supirkimo kainai įtakos turėjo pieno produktų eksporto rezultatai.

Jo teigimu, per 2018 metus ES pagamintų pieno produktų, perskaičiavus juos į pieno kiekį, eksportas buvo 2 proc. mažesnis, palyginti su 2017 metais. Pagal vertę minimu laikotarpiu ES eksportas susitraukė 9 proc.


„Dėl europietiškų pieno gaminių eksporto sumažėjimo ES pieno ūkiai 2018 metų pabaigoje sumažino žaliavos gamybą. Tačiau vertinant visus metus – pieno gamyba Bendrijoje pernai išaugo 0,9 proc. Daugiausia prie to prisidėjo Vokietijos, Airijos ir Lenkijos pieno ūkiai“, – sakė E.Simonis.

Žemės ūkio ministerijos skelbiamais duomenimis, vidutinė natūralaus pieno supirkimo kaina visiems ūkiams 2019 metų vasarį buvo 306,4 eurų už toną – 0,1 proc. didesnė nei sausį ir 4,3 proc. didesnė nei 2018 metų vasarį.

Per šių metų vasarį Lietuvoje supirkta 91,33 tūkst. tonų pieno – 1,3 proc. daugiau nei tuo metu pernai.

Stambiaisiais žaliavos tiekėjais Lietuvoje laikomi tie, kurie parduoda daugiau kaip 40 tonų pieno per mėnesį arba atitinkamai 500 tonų per metus. Tokie tiekėjai šių metų vasarį pardavė 64 proc. visos supirktos pieno žaliavos.

Lietuvoje pieną perdirba apie 20 įmonių, tačiau penkios didžiausios bendrovės – „Pieno žvaigždės“, „Rokiškio sūris“, „Žemaitijos pienas“, „Vilkyškių pieninė“ ir „Marijampolės pieno konservai“ – perdirba apie 94 proc. viso pieno.

ELTA ir lrytas.lt informacija

Komentarai

  • DAVINA CLAIRE
    prieš 24 minučių
    Sveiki, ponios ir ponai; Ar jums reikia greitos paskolos per 24–48 valandas? Jei atsakymas yra teigiamas, patarsiu kreiptis dėl paskolos su Novelty Finance.

    Mano vardas Davina Claire, aš esu finansų maklerė ir taip pat finansų konsultantė. Pastebėjau, kad daugeliui žmonių taip sunku gauti paskolą iš bankų ar kitų finansinių institucijų dėl aukštų palūkanų, nepakankamo užstato, skolos ir pajamų santykio, žemo kredito balo ar kitų priežasčių. Noriu rekomenduoti visiems, ieškantiems paskolos, susisiekti su „Novelty Finance“ dėl paskolos su labai maža 3% palūkanų norma. Jie yra patikima paskolų bendrovė, ir jūs galite su jomis dirbti. Su jais galite susisiekti el. paštu: | noveltyfinances@gmail.com | ARBA siųskite žinutę WhatsApp telefonu +447915601531, kad gautumėte daugiau informacijos.

    NOVELTY FINANCE teikia finansavimo sprendimus. Jie siūlo visų rūšių paskolų paslaugas (asmeninė paskola, verslo paskola ir daugelis kitų). Jie siūlo lanksčias ir įvairias paskolų galimybes, įskaitant paskolas su užstatu ir be užstato, ilgalaikes ir trumpalaikes paskolas, pritaikytas jūsų finansiniams poreikiams.

    Ką gausite pateikę paraišką „Novelty Finance“:
    • Nedelsiant gauti savo lėšas po patvirtinimo.
    • Konkurencingos palūkanų normos (3% per metus)
    • Lanksčios grąžinimo sąlygos
    • Lengvas patvirtinimas, jei reikia papildomų lėšų
    • Kreiptis dėl paskolos galite bet kada ir bet kur.
    • Neskubėsite grąžinti paskolos, gausite laiko pradėti paskolos grąžinimą.
    • Jokių paslėptų mokesčių

    Kaip taikyti:
    Kreiptis dėl paskolos greita ir paprasta!
    Jei jus domina „Novelty Finance“ paskolos paraiška ir reikia daugiau informacijos apie paskolos pasiūlymą, ATSIŲSTI EL. laišką adresu (noveltyfinances@gmail.com) ARBA atsiųskite žinutę „WhatsApp“ telefonu +447915601531, kad gautumėte daugiau informacijos ir žodinių instruktažų. Taikomos sąlygos.

Parašykite komentarą