Alytaus „Karjere“ lankėsi rašytojas Benediktas Gylys

 

Trečiadienį „Karjere“ vyko susitikimas su rašytoju, „Žinių radijo“ laidos vedėju bei savo vardo paramos fondo (remiančio įvairius išradimus) įkūrėju Benediktu Gyliu, kuris nebaigęs studijų ir būdamas 23-ejų uždirbo pirmąjį milijoną. Šiandien jį žmonės vadina interneto multimilijonieriumi ir lygina su feisbuko įkūrėju.
Dar paauglystėje Benediktas pradėjo domėtis dizainu. Iš pradžių jis visko mokėsi pasinaudodamas internetu, o už pirmą savo sukurtą dizainą tuomet gavo 30 litų. Vėliau jis su draugu sukūrė pažinčių puslapį. Kai šis puslapis tapo populiarus, jis jam uždirbdavo penkiaženkles sumas. Tačiau nutiko taip, kad su draugu keliai negražiai išsiskyrė ir tuomet Benediktas pora metų praleido savęs paieškose. Paskui atrado save maisto papildų rinkoje ir prekyboje JAV. O būdamas 23 metų uždirbo pirmą milijoną litų. Tuomet jis nustojo pergyventi ir jaudintis dėl to, jeigu nepasiseks. Dingo įtampa, ir jis rado sau įrodymų, kad gali padaryti daug dalykų – gyvenimas gerokai palengvėjo.
Jis taip pat išleido savo pirmąją knygą „Bitonamija. Įvadas į pirmą milijoną internetu“. Joje dalijasi išmoktomis verslo pamokomis ir istorijomis. „Būdamas 18 metų norėjau tokios knygos, kurioje būtų galimybė paskaityti, kaip kažkas sukūrė savo verslą internetu, kaip ir kodėl jis tai padarė. Aš pagalvojau, kad kai turėsiu savo sėkmės formulę, imsiu ir parašysiu knygą, ir tada įsijungė mintis, kad informaciją skaitau ne tik sau, bet ir būsimam skaitytojui. Todėl pradėjau kaupti ją, o po 7 metų man ta knyga pasirašė greitai ir lengvai“, – teigia Benediktas Gylys.
Benediktas mano – jeigu norite būti verslininkai, turite turėti šias pagrindines savybės: labai stiprų pasitikėjimą savimi, verslininko identitetą, savigarbą, taip pat kasdien dirbti su savimi, skaityti knygas, žiūrėti dokumentinius filmus ir kt. Kaip jis sako, „svarbu kopijuoti geriausią praktiką iš žmonių, kuriais norite tapti. Žinoma, tai turi būti ir aplinkos dalis“, – mano Benediktas Gylys.
Jaunimui Benediktas palinkėjo, kad norint atrasti savo kelią, svarbiausia tyla, nes mes kasdien gyvenam triukšmo aplinkoje. Ji mums įsako kuo būti ir ką daryti, ir neleidžia pačiam susivokti, ko nori iš gyvenimo. Svarbu atsiriboti nuo informacijos (ypač neigiamos), pabūti su savimi, pagalvoti, paanalizuoti save. Svarbu išgirsti savo balsą ir juo keliauti, nebūtinai tai gali pavykti padaryti iš karto. Nereikia tik galvot, kas man patiktų ar ko norėčiau, reikia bandyt. Nes meilė ir susidomėjimas tam tikru dalyku dažnai gimsta bedarant.
„Karjeras“ duris atvėrė balandžio viduryje. Tai pirmasis Lietuvoje regioninis karjeros centras jaunimui, jį inicijavo „Kurk Lietuvai“ projekto vadovės Akvilė Nagonytė ir Dovilė Dilienė. Čia po vienu stogu jaunas žmogus gali rasti visas reikalingas karjeros valdymo paslaugas – nuo individualių konsultacijų, informacijos apie praktiką ir savanorystę mieste iki verslumo skatinimo.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą