Tūkstantmečio mokyklų programoje – penkios Alytaus miesto švietimo įstaigos

Penkios Alytaus miesto švietimo įstaigos tapo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos įgyvendinamos Tūkstantmečio mokyklų pažangos programos dalyvėmis. Į antrąjį Tūkstantmečio mokyklų srautą pateko Alytaus Putinų ir Jotvingių gimnazijos, Likiškėlių ir „Volungės“ progimnazijos bei Senamiesčio pradinė mokykla.

Minėtos penkios Alytaus miesto švietimo įstaigos iš Tūkstantmečio mokyklų programos turėtų gauti daugiau nei 3 mln. Eur. 70 proc. šios sumos bus skirta mokyklų infrastruktūrai atnaujinti, o likusi dalis – mokytojų kvalifikacijai kelti.

„Džiaugiuosi, kad Tūkstantmečio mokyklų programoje pasiryžo dalyvauti ir mūsų miesto švietimo įstaigos. Ši programa – puiki galimybė programos lėšomis atnaujinti ar įrengti naujas mokyklų erdves. Kaip jau žinome, nuo 2024 m. visi mokiniai su negalia, taip pat ir turintys intelekto negalią, galės lankyti bendrojo ugdymo mokyklas, o mokyklos privalės priimti vaikus, turinčius specialiųjų ugdymosi poreikių. Šios programos lėšos bus svarus indėlis, siekiant pritaikyti švietimo įstaigų erdves specialiųjų poreikių turintiems mokiniams. Tikiuosi, kad įgyvendinus Tūkstantmečio mokyklų programą, penkių mūsų miesto mokyklų erdvės taps dar patrauklesnės ir patogesnės tiek mokiniams, tiek ir pedagogams, o ugdymo procesas bus įdomesnis  ir turiningesnis“, – švietimo įstaigų dalyvavimu Tūkstantmečio mokyklų programoje džiaugiasi Alytaus miesto savivaldybės vicemerė Jurgita Šukevičienė. 

Už Tūkstantmečio mokyklų programos lėšas Alytaus Senamiesčio pradinėje mokykloje turėtų būti įrengtos edukacinės erdvės, 4 bendradarbystės ir lyderystės erdvėms bus nupirkta universalaus dizaino principus atitinkanti įranga, atnaujinta mokyklos aktų salė, įrengti 4 specialistų kabinetai ir nupirktos techninės ir mokymo priemonės specialiųjų poreikių mokiniams.

Likiškėlių progimnazijoje planuojama įrengti Gamtos mokslų laboratoriją, Verslumo inkubatorių, Ramybės kampelį, Sensorinį kambarį, o pirmojo aukšto erdves pritaikyti specialiųjų poreikių mokiniams. Taip pat čia planuojama sutvarkyti progimnazijos kiemelį, pritaikant jį kultūros renginiams organizuoti. 

Alytaus „Volungės“ progimnazijos planuose – Gamtos mokslų kabineto, Aktyvaus laisvalaikio zonos, Kalbų laboratorijos, mokymosi ir laisvalaikio  bei bendradarbystės ir lyderystės erdvių įvairių poreikių mokiniams įrengimas, aktų salės atnaujinimas.

Alytaus Jotvingių gimnazijoje, įsisavinus Tūkstantmečio mokyklų programos  lėšas, turėtų atsirasti Biochemijos laboratorija su grūdinto stiklo galerija, STEAM tyrimų, projektų ir edukacijų erdvė su mini laboratorija, Bendradarbystės erdvė, aktų salė, STEAM kabinetų tinklas ir specialiųjų poreikių ir psichologo kabinetai.  

Putinų gimnazijoje ketinama įrengti Gamtos mokslų laboratoriją, Bendradarbystės ir STREAM kūrybinio mąstymo erdves, sutvarkyti aktų salės grindis, įrengti Menų studiją ir individualias darbo vietas specialiųjų poreikių turintiems mokiniams bei gimnazijos erdves pritaikyti judėjimo negalią turintiems mokiniams.

Tūkstantmečio mokyklų programos tikslas – iki 2030 m. kiekvienoje Lietuvos savivaldybėje sukurti integralias, optimalias ir kokybiškas ugdymo (-si) sąlygas mokinių pasiekimų atotrūkiams mažinti. Ši programa yra dalis bendrų Europos Sąjungos pastangų, kuriomis siekiama ne tik atkurti Europos ekonomiką po pandemijos, bet ir ją pertvarkyti ateities kartoms – į žalesnę, skaitmeniškesnę, sveikesnę ir įtraukesnę. Tūkstantmečio mokyklų programoje savivaldybėms sudaromos realios galimybės siekti švietimo kokybės savo teritorijoje.  

Norą dalyvauti minėtoje programoje buvo pareiškusios 54 iš 60 Lietuvos savivaldybių, o joje dalyvauja daugiau nei 100 šalies švietimo įstaigų.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija
 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą