Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, vasario mėnesį, kviečia į nemokamus renginius

Vasaris – sveikatingumo mėnesis. Sveikatą stiprinantys renginiai suteikia naujų žinių, energijos ir motyvacijos siekti užsibrėžtų tikslų. Todėl Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, vasario mėnesį, kviečia į nemokamus renginius, kurie padės eiti - geros sveikatos link.

Vasario 5 d. 17:30 val. renginys - „Širdies, kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto rizikos veiksniai, komplikacijos, prevencija“

Širdies ir kraujagyslių ligos Lietuvoje, kaip ir visoje Europoje, buvo ir tebėra pagrindinė mirties priežastis. Mirtingumas nuo širdies ir kraujagyslių sistemos ligų užima pirmąją vietą tarp visų mirties atvejų. Kita liūdna statistika ta, kad Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, sergančiųjų cukriniu diabetu daugėja daugelyje šalių. Prognozuojama, kad 2030 metais cukriniu diabetu sirgs apie 550 mln. žmonių. Kas antras Lietuvos gyventojas miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų (ŠKL). Dauguma jų, deja, palieka šį pasaulį gerokai per anksti. Tam, kad mirčių skaičius sumažėtų, ypač svarbi – prevencija. Norinčius daugiau sužinoti apie tai, kaip pasirūpinti savo sveikata sergant širdies kraujagyslių ligomis ar cukriniu diabetu, kviečiame į renginį, kuris vyks vasario 5 d. 17:30 val. Renginio metu sužinosite: širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto rizikos veiksnius, jų korekcijas ir prevencijos galimybes. Lektorė - Vilma Gavelienė, šeimos gydytoja.

Vasario 12 d. 17:30 val. renginys - „ Stresas ir jo valdymas“

Tyrimų duomenimis net 60 procentų Lietuvos dirbančiųjų patiria stresą darbe. Darbuotojams stresas – tai bloga fizinė ir emocinė būsena, sumažėjęs darbingumas, prastesni veiklos rezultatai, klaidos, žalingų įpročių sustiprėjimas, ligos. Mūsų psichikos sveikata susideda iš to, kaip mes mąstome ir jaučiamės, koks yra mūsų požiūris į gyvenimą ir kaip sugebame susidoroti su sėkmėmis ir nesėkmėmis. Norinčius išmokti valdyti stresą kviečiame į paskaitą vasario 12 d. 17.30 val. Lektorė - Nijolė Jakubaitienė, profesionali psichologė, kuri mokins, kaip kiekvienam reikėtų stiprinti psichinę sveikatą ir nepasiduoti stresui.

Vasario 21 d. 17:30 val. renginys - „Rask laiko sau“

Šiuolaikinėje visuomenėje, kurioje gyvenimo tempas yra greitas, kai skiriamas mažas dėmesys savo sveikatai, atsiranda įvairūs organizmo sutrikimai, įtampa, stresas, ligos. Kartais tiesiog reikia atsitraukti nuo kasdienių darbų ir skirti laiko poilsiui. Kviečiame į renginį vasario 21 d. 17:30 val. „Rask laiko sau“, kurio metu galėsite pasinerti į save ir atrasti vidinę ramybę bei palepinti pavargusias rankas.
Mandalų terapijos metu neretai išgirstame viduje esančias minčių “kalbas”, naujai pažvelgiame į savo vidinį pasaulį. Kūryba lengviau padeda žmogui pajausti save kaip visumą, pamatyti, priimti ir spręsti vidinius konfliktus, o kartu ir vystytis, tobulėti kaip asmenybei. Suteikiant dėmesio ir laiko sau pačiam – turime galimybę dar geriau pažinti tikruosius savo poreikius ir norus. Kad mandalų terapija būtų dar malonesnė, nuolat dirbančias ir pavargusias, nuo šalčio išsausėjusias rankas panardinsime į parafino vonelę. Panardinus rankas į specialią vonelę, oda padengiama parafino sluoksniu, šiluma padeda plėsti poras, suintensyvinti prakaito išsiskyrimą. Dėl to rankos tampa švelnios, sudrėkintos, kas labai svarbu esant šaltuoju metų laiku. Renginį ves – visuomenės sveikatos stiprinimo specialistės.

Vasario 26 d. 17:30 val. renginys - „Sveika ir skanu“
Vienas svarbiausių rizikos veiksnių, turinčių įtakos sveikatai, yra netinkamas maitinimasis. Mityba yra viena svarbiausių aplinkos sąlygų, veikiančių organizmą. Tačiau dauguma žmonių mano, kad sveikas maisto pasirinkimas – nėra skanus. Mes prieštaraujame ir sakome, kad sveika mityba – skani mityba. Tad kviečiame patiems įsitikinti ir atvykti į praktinį užsiėmimą - „Sveika ir skanu“ vasario 26 d. 17:30 val., kurio metu gaminsime ir degustuosime vitaminų ir mineralinių medžiagų gausias salotas. Renginį ves – visuomenės sveikatos stiprinimo specialistės.


Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą