Šiandien mano galia – mokslininkas

Gegužės 25 dieną į Alytaus Senamiesčio pradinę mokyklą rinkosi Alytaus miesto ir rajono pradinių klasių mokiniai, nešini įvairiais maketais, plakatais, medžiagų pavyzdžiais ir net vazonėliuose augančiais svogūnais – startavo pradinių klasių mokinių STEAM krypties konferencija „Mažasis mokslininkas‘ 2023“, kurią organizavo Alytaus Senamiesčio pradinė mokykla ir Alytaus Dzūkijos mokykla kartu su partneriais: Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija, Alytaus profesinio rengimo centru bei Alytaus kolegija.

Konferencijos tikslas – didinti pradinių klasių mokinių domėjimąsi STEAM mokslais, ugdyti jų kūrybiškumo ir komunikavimo kompetencijas, plėtoti bendradarbiavimą tarp įstaigų bei pristatyti jau trečius metus Senamiesčio ir Dzūkijos mokyklose įgyvendinamos Kūrybinio mąstymo ir inžinerinio ugdymo programos projektus. Dalyvauti konferencijoje motyvavo galimybė laimėti senamiestukų sukurtas statulėles trijose nominacijose: kūrybiškumo, originalumo bei tvarumo. Mokinių projektus vertino atsakingi komisijos nariai: VšĮ „Robotikos akademija“ pietų regiono vadovas Eduardas Sosunovičius, Senamiesčio pradinės mokyklos projektų vadovė Agnė Savastė, Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos informatikos mokytojas Tomas Balynas bei šios gimnazijos mokinys, chemijos, fizikos olimpiadų nugalėtojas, Lietuvos robotikos komandos narys Kristupas Šilalė. Gausiai susirinkusiems dalyviams ir komisijai buvo pristatyta dešimt 1–4 klasių  mokinių STEAM krypties projektinių darbų. Nors pranešimų sesija ir užtruko, tačiau susidomėjimas neišblėso, o iš karto nepavykęs konferencijos vedėjų fizikinis bandymas pralinksmino bei padrąsino mažuosius mokslininkus – klaida tai tik dar viena galimybė patobulinti savo darbą.

Po pranešimų sesijos, kol komisijos nariai skaičiavo balus ir rinko nominantus, pranešimų autoriai ir mokytojai išsiskirstė į kūrybinių dirbtuvių veiklas. Vaikų laukė VšĮ „Robotikos akademijos“ mokytojai, kurie paskatino mažuosius mokslininkus sukonstruoti judančius modelius–vabalus. Mokytojai tuo tarpu kalbėjo apie projektines veiklas, kūrybinius darbus bei su neformaliojo švietimo būrelio „Mano super galios“ vadovės Ingos Nastulevičienės pagalba pasigamino sensorinius buteliukus.  

Po valandos iš  kūrybinių dirbtuvių į salę sugrįžę konferencijos  pranešėjai ir juos parengę mokytojai buvo apdovanoti padėkos raštais, atminimo dovanėlėmis. Mažojo mokslininko statulėlėmis 1–2 klasių grupėje nominuotos šios komandos: už tvarumą – Alytaus Panemunės progimnazijos 1a klasės mokiniai, pristatę pranešimą „Nuo medžiagos iki produkto“; už originalumą – Alytaus Dzūkijos mokyklos antrokės: Adelina Jakučionytė ir Emilija Poteliūnaitė, pademonstravusios svajonių fontaną; už kūrybiškumą – Alytaus Senamiesčio pradinės mokyklos antrokės: Ieva Mickevičiūtė ir Liepa Karčiauskaitė, kalbėjusios apie ateities transporto priemones. 3–4 klasių  grupėje nominuotos šios komandos: už tvarumą – Alytaus „Sakalėlio“ pradinės mokyklos ketvirtokės: Auksė Čikotaitė ir Viktorija Jomantaitė, atlikusios tyrimą „Bioplastikai“; už originalumą – Alytaus Senamiesčio pradinės mokyklos ketvirtos klasės mokinys Dovydas Jarusevičius, kalbėjęs apie tai, kaip saulės šviesa veikia augalo vystymąsi; už kūrybiškumą – Alytaus Panemunės progimnazijos ketvirtokų komanda, pristačiusi pranešimą „Fontanas – tekančio vandens paslaptis“.

Konferencija baigėsi, tačiau visi dalyviai dar neskubėjo skirstytis: dalinosi įspūdžiais, fotografavosi ir  siūlė konferenciją „Mažasis mokslininkas“ organizuoti kasmet.  

Alytaus Senamiesčio pradinės mokyklos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą