Nuostabus prancūziškas pyragas: daug obuolių – mažai tešlos

Prancūziškas nematomas obuolių pyragas

Reikės:

1,2 kg obuolių

100 g miltų

80 g cukraus

3 kiaušinių

1 a. š. kepimo miltelių

150 ml pieno

40 g sviesto

cinamono

žiupsnelio druskos

50 g migdolų drožlių

Kaip gaminti

Sviestą ištirpinkite. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir cinamonu, supilkite pieną ir tirpintą sviestą, berkite druskos, masę gerai išmaišykite.

Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite labai plonomis skiltelėmis, idealu, jei turite specialią pjaustyklę, vadinamąją mandoliną. Suberkite į tešlą ir atsariai išmaišykite, kad nesulaužytumėte skiltelių.

26 cm skersmens kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, ištepkite rebalais. Taip pat sviestu ištepkite formos šonus.

Sudėkite tešlą, išlyginkite paviršių ir apibarstykite migdolų drožlėmis (kepti galima ir be migdolų).

Dėkite kepti į iš anksto įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 40 minučių. Jei paviršius ims pernelyg sparčiai ruduoti, pridenkite folija.

Iškepusiam pyragui leiskite visiškai atvėsti formoje, tik tuomet išimkite.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą