Benedikto kiaušiniai: laikantis šios taisyklės patiekalas visada pavyks tobulai
Tobulų Benedikto kiaušinių receptas
Jam pagaminti reikės:
2 vnt. kiaušinių trynių; 90 g ištirpinto sviesto; citrinos sulčių; druskos ir kajeno pipirų (pagal skonį). Kiaušiniams išvirti reikės: 4 vnt. kiaušinių; šlakelio balto vyno acto.
Gaminimas. Didesniame puode užkaiskite vandenį. Vanduo turi lengvai virti, bet ne kunkuliuoti. Į metalinį arba stiklinį dubenį sudėkite trynius, juos lengvai praplakite šluotele ir pastatykite virš puodo su verdančiu vandeniu. Kol tryniai šyla, juos nuolat, gan intensyviai maišykite šluotele. Svarbu neperkaitinti dubens, nes tada gausite plaktą kiaušinienę. Tryniams sušilus, supilkite lydytą sviestą ir toliau plakite kartu su druska, kajeno pipirais ir citrinų sultimis. Pakaitinti tryniai su sviestu virs vidutinio tirštumo kreminiu olandišku padažu. Pasigaminus padažą, galima imtis kiaušinių. Juos pirmiausia atsargiai sumuškite į neaukštus puodelius, kiekvieną kiaušinį į atskirą puodelį. Į puodą su vandeniu, kurį naudojote padažui pašildyti, įpilkite truputį balto vyno acto. Labai svarbu, kad vanduo tik lengvai virtų ir jokiu būdu nekunkuliuotų. Puode su šaukštu padarykite sūkurį ir į jo vidurį po vieną supilkite puodeliuose esančius kiaušinius. Viską virkite apie 2–3 minutes, priklausomai nuo to, kokio minkštumo trynius mėgstate. Tada kiaušinius kiaurasamčiu išgriebkite iš vandens ir padėkite ant popierinio rankšluosčio ar servetėlės, kad nuvarvėtų. Benedikto kiaušinius galima valgyti su įvairiausiais priedais: šiuos patogiausia sudėti ant duonos, vėliau ant jų – išvirusius kiaušinius, o galiausiai viską gausiai aplaistyti pasigamintu olandišku padažu. Kad šis vėlyvųjų pusryčių patiekalas taptų dar maistingesnis jį galite praturtinti dar keliais ingredientais – ant duonos riekelės galite užtepti sutrinto avokado, gardinto druska, citrinų sultimis ir pipirais, uždėti sūdytos lašišos arba kumpio, šoninės.
Komentarai
Komentarų nėra