4 naudingi patarimai, kaip prižiūrėti barzdą namuose

Daugelis vyrų siekia turėti gražią, tvarkingą ir vešlią barzdą, tačiau ne visi žino, kaip tinkamai ja rūpintis namuose. Nuo reguliaraus plovimo iki tinkamos mitybos – barzdos priežiūra reikalauja tam tikrų žinių ir pastangų. Besilaikant patarimų, kurie padės tinkamai prižiūrėti barzdą, galima netgi paskatinti jos augimą, jei ji neauga taip, kaip norėtumėte.

1. Reguliarus plovimas ir kondicionavimas

Pirmas ir bene svarbiausias žingsnis norint turėti sveiką ir gražią barzdą yra reguliarus jos plovimas ir kondicionavimas. Barzdos plaukai, kaip ir galvos plaukai, reikalauja specialių priemonių, kad būtų švarūs ir sveiki. Plaunant barzdą svarbu naudoti švelnų, barzdai skirtą šampūną, kuris ne tik nuvalys nešvarumus, bet ir puoselės barzdos plaukus juos tonizuodamas. Taip pat būtina naudoti kondicionierių, kuris padės suminkštinti plaukus ir išlaikys juos minkštus ir paklusnius.

2. Tinkamos priemonės barzdos priežiūrai

Prižiūrint barzdą, svarbu naudoti specialias, barzdai pritaikytas priemones. Naudojant kokybiškas barzdos priežiūrai skirtas priemones galite būti tikri, kad jūsų barzda bus ne tik švari, bet ir tinkamai drėkinama. Tarp vyrų žinomo prekės ženklo Proraso priemonės barzdai pasižymi efektyviu plaukų ir odos valymu, apsaugo nuo sausumo ir niežulio, o taip pat, drėkina ir maitina plaukelius ir odą. Žemiau pateikiamos dažniausiai rekomenduojamos barzdos priežiūros priemonės, nuo kurių galite pradėti savo barzdos priežiūrą.

Barzdos šampūnas

Barzdos šampūnai skirti plaukelių ir odos valymui, maisto likučių, nešvarumų ir nemalonaus kvapo šalinimui, suteikia barzdos plaukeliams glotnumo ir paklusnumo juos minkštindami. Priklausomai nuo barzdos ilgio ir tankio, šampūną rekomenduojama naudoti 2-3 kartus per savaitę.

Barzdos šveitiklis

Šveitikliai skirti giliam veido odos ir barzdos valymui. Dėl sudėtyje esančių stambesnių dalelių, oda yra masažuojama ir giliau valoma, skatinama kraujo cirkuliacija. Šveitiklį rekomenduojama naudoti kartą per savaitę, o siekiant padidinti šveičiamąjį poveikį, jį derėtų tepti ant sausos odos.

Barzdos balzamas

Reguliarus barzdos drėkinimas ir kondicionavimas padeda išlaikyti barzdos plaukų stiprumą ir sveikatą, užkertant kelią plaukų lūžinėjimui ir įauginėjimui. Balzamai sukurti tam, kad sušvelnintų storus plaukus ir juos drėkintų po barzdos plovimo šampūnu.

Barzdos aliejus

Barzdos aliejai padeda maitinti plaukus ir odą, suteikia sveiko blizgesio ir minkštumo. Aliejai barzdai naudojami po jos valymo – pakanka į plaukelius įtrinti vos kelis lašus aliejaus, kad jo efektyvi formulė pamaitintų barzdos plaukelius ir praturtintų juos vitaminais ir naudingomis medžiagomis. Maksimaliam rezultatui pasiekti, aliejai gali būti naudojami kasdien.

Barzdos ir ūsų vaškas

Barzdos ir ūsų vaškas naudojamas pagal poreikį, siekiant formuoti plaukelius. Stiprios fiksacijos dėka, vaškas padeda kontroliuoti barzdos bei ūsų formą ir bendrą vaizdą, kuris išlieka visą dieną.

3. Reguliarus kirpimas ir formavimas

Reguliarus barzdos kirpimas ir formavimas yra itin svarbus. Net jei siekiate užsiauginti ilgesnę barzdą, būtina ją reguliariai patrumpinti, kad išlaikytumėte tvarkingą ir sveiką išvaizdą. Kirpimas padeda pašalinti suskilinėjusius plaukų galiukus ir užtikrina, kad barzda atrodytų tanki ir sveika.

Formavimas taip pat yra svarbus aspektas barzdos priežiūroje. Naudodami tinkamus įrankius, tokius kaip barzdos žirklės ir formavimo šukos, galite sukurti norimą barzdos formą, atitinkančią jūsų veido formą. Tai, turint įgūdžių, galite atlikti savarankiškai namuose, arba reguliariai lankytis barzdaskučių salone.

4. Sveika mityba ir maisto papildai

Ne paslaptis, kad sveika mityba yra būtina ne tik bendrai sveikatai, bet ir barzdos augimui. Vartojant pakankamą kiekį baltymų, sveikųjų riebalų, vitaminų ir mineralų kupinus maisto produktus, galite paskatinti barzdos augimą.

Barzdos plaukų augimui ir sveikatai svarbus vitamino B kompleksas. Jo galite rasti kiaušiniuose, mėsoje, žuvyje ir riešutuose. Ne ką mažiau svarbus biotinas, atsakingas už sveikus ir stiprius plaukus bei nagus. Jį galite rasti avokaduose, riešutuose ir sėklose. O štai Omega-3 riebalų rūgštys padeda stiprinti plaukų folikulus ir skatina sveiką plaukų augimą. Jas galite rasti žuvyse, tokiose kaip lašiša, sardinės ir tunas, taip pat ispaninio šalavijo, vadinamo chia, sėklose ir linų sėmenyse.

Esant poreikiui, galite pasitarti su specialistu ir pasirinkti maisto papildus, turinčius biotino, kolageno, cinko ir vitamino D, kurie gali paskatinti barzdos augimą ir išlaikyti sveikus plaukus.

Barzdos priežiūra namuose reikalauja nuoseklumo, pastovumo ir kantrybės. Reguliariai plaunant, drėkinant, kerpant ir formuojant barzdą bei laikantis sveikos mitybos principų, galite pasiekti puikių rezultatų. 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą