Ryto grožio rutina vyrams: paprasti patarimai, kaip ją tinkamai atlikti


Ideali asmeninės vyrų higienos rutina neprivalo būti sudėtinga – norint ją turėti, tereikia surasti keletą kokybiškų produktų ir žinoti, kaip juos tinkamai naudoti. Todėl dalinamės „Dove“ prekinio ženklo vadovės Kertu-Kai Põldvere patarimais vyrams, kaip prausiantis duše geriausiai pasirūpinti savo plaukais, oda bei skutimusi.
1 žingsnis: plaukai
Plaukai yra itin svarbi vyrų asmeninės priežiūros dalis. Svarbiausia yra naudoti šampūną, kuris palaiko vyro plaukus stiprius ir sveikus. Taip pat rekomenduotina reguliariai apsikirpti ir nepamiršti, kad naudojant mažiau plaukų formavimo priemonių dažniausiai galima pasiekti geresnių rezultatų. Tai, kad pirmiausia bus pasirūpinta plaukais, reiškia, jog tęsiant dušo rutiną ant odos neliks jokių šampūno likučių.
2 žingsnis: kūno oda
Aukštos kokybės dušo želė vyrams kruopščiai pašalina nešvarumus ir padeda išvengti odos išsausėjimo. Geriau naudoti drėkinantį dušo gelį, kurio drėkinamosios savybės yra ypač svarbios vyrams, kurių oda yra jautri, išsausėjusi ir skilinėjanti. Reikėtų naudoti švelnų kūno prausiklį tam, kad šis praturtintų odą ir ją drėkintų prausimosi duše metu.
3 žingsnis: veidas
Kol prausiamasi duše, veidas turėtų būti plaunamas vėliausiai, mat drėgnas veido paviršius paskui pagerins jo skutimą. Patartina naudoti drėkinančius veido prausiklius ir juos nuplauti ne karštu, bet šiltu vandeniu, nes tai padės sumažinti odos sausėjimą. Taip pat svarbu nepamiršti nuprausti ir barzdos – tam galite naudoti tą patį veido prausiklį ar šampūną. Tačiau reikėtų užtikrinti, kad valant barzdą nebus padauginta valomosios priemonės, nes tai gali visiškai pašalinti natūralius aliejus, palaikančius veido plaukelius sveikus ir drėkinamus.
4 žingsnis: skutimasis
Garai iš dušo gali suminkštinti veido plaukelius, taigi skustuvui bus lengviau pašalinti šerius. Kad skutimas būtų švarus ir tikslus, nereikia stipriai spausti skustuvo. Rekomenduotina naudoti švelnius judesius tam, kad veido oda nebūtų sudirginta. Svarbiausia yra skusti ta kryptimi, kuria auga veido plaukai – tai padės išvengti bėrimo.
5 žingsnis: po skutimosi
Tokių produktų po skutimosi kaip balzamo ar bet kokios kitos drėkinamosios priemonės naudojimas gali sumažinti veido odos sudirgimą ir apsaugoti nuo įaugusių plaukelių. Prieš tepant drėkinamąją priemonę, būtina palaukti keletą minučių tam, kad oda atsigautų po skutimosi. Veido odai gali prireikti apie 48 valandų sugyti po skutimosi, todėl jos intensyvus drėkinimas minėtu laikotarpiu yra geriausias būdas apsisaugoti nuo tolesnio sudirgimo.
6 žingsnis: dezodorantas
Po dušo ir prieš naudojant dezodorantą ar antiperspirantą svarbu leisti kūnui atšalti, mat tai padės atsiskleisti visam minėtų priemonių potencialui. Karštas dušo vanduo atveria odoje esančias poras, o tai sumažina tikimybę, kad oda pasisavins antiperspirantą. Rekomenduotina rasti tinkamą dezodorantą, kuris ne tik kovoja su išsausėjimu, bet ir suteikia ilgalaikę apsaugą bei šviežią kvapą. Svarbu turėti omenyje, kad antiperspirantai ir dezodorantai yra skirtingos priemonės, taigi stipresnei apsaugai patartina rinktis antiperspirantą.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą