Humoro grupei „Dzyvų dzyvai“ 40-mečio proga – simbolinė šluota

Atvelykio popietę dauguma lazdijiečių bei miesto svečių smagiai leido Lazdijų kultūros centre, kur buvo švenčiamas legendinės humoro grupės „Dzyvų dzyvai” 40 metų kūrybinės veiklos jubiliejus. Pasiklausyti šmaikščių ir taiklių politinėmis bei socialinėmis aktualijomis pastebėjimų, bylojančių miestietės Kunigundos (Birutė Vanagienė) ir kaimietės Apolonijos (Stasė Daugėlienė) lūpomis, bei pasveikinti šios garsios juoko grupės narių atvyko gausus būrys jų talento gerbėjų bei svečių. Tarp jų – ir Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis

Sveikindamas „Dzyvų dzyvai“ ilgametę vadovę Birutę Vanagienę bei visus humoro grupės narius, meras A. Margelis įteikė kolektyvo 40-ies metų gyvavimo proga padėkos raštą už kūrybingumą, gebėjimą per humorą atskleisti visuomenės problemas, už gilias mintis, išskirtinį sceninį įvaizdį, už ilgametę aktyvią ir sėkmingą koncertinę veiklą bei Lazdijų vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje.

Pasak mero, nors afišose buvo skelbiama, kad šis grupės „Dzyvų dzyvai” koncertas yra paskutinis, tačiau jis neabejoja, jog „dzyvai” dar džiugins savo žiūrovus. O kad nepritrūktų energijos, meras dovanojo vadovei simbolinę šluotą, su kuria ir toliau šmaikščiais pastebėjimais šluotų iš Lietuvos politines ir socialines negeroves. Taip pat meras linkėjo sveikatos ir kūrybinių idėjų bei visiems grupės nariams įteikė atminimo dovanas.

Pasveikinti lazdijiečių grupės „Dzyvų dzyvai“ taip pat atvyko humoro grupė „Spanguolė” iš Varėnos rajono, Lazdijų „Kapelukė”, vietos įstaigų ir organizacijų atstovai, buvę grupės nariai, Seimo narys Robertas Šarknickas bei Lietuvos humoro sambūrio „Juokis“ vadovas Vaclovas Vičius. Jis prisiminė, jog „Dzyvų dzyvai“ per 40 metų dalyvavo beveik visuose humoro grupių konkursuose ir šventėse, nuo 1993 m. pavadintose „Juokio“ vardu, ir visada būdavo tarp lyderių.

„Dzyvų dzyvai“ programos visada pasižymėjo aštriu liežuviu, bet dzūkiškai geranorišku humoru, sugebančiu politinėse ir socialinėse aktualijose įžvelgti paradoksus, parodyti žmogaus ydų ir silpnybių komiškąją pusę. Jų humoras nuo liaudiško juoko, iki švelnios ironijos ar graudaus sarkazmo sulaukė didelio rato gerbėjo ne tik Lazdijų krašte, Dzūkijoje, bet ir visoje Lietuvoje. Ne veltui balandžio 8 d. Lazdijų kultūros centre buvo surengti net du jubiliejiniai bei atsisveikinimo koncertai, surinkę sausakimšas sales žiūrovų.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą