Kraštietės Julijos Miliūtės knygose – visa tiesa apie emigraciją


Šiandien  17 val. Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje (Seirijų g. 2) vyks Julijos Miliūtės autobiografinių knygų apie emigraciją pristatymas.
Julija Miliūtė gimė Lazdijų rajone, Giraitės kaime. Mokėsi Šventežeryje ir Kaune. Vėliau sugrįžo į savo kraštą – gavo darbą Alytuje. Nutrūkus galimybei tęsti darbą, 2000 metais Julija pasirinko ne vienam lietuviui iki skausmo pažįstamą kelią - atsidūrė Anglijoje. Svečioje šalyje patyrusi nelengvą emigrantės dalią, mintimis vis nuklysdavo į Lietuvą. Laisvalaikiu Julija panirdavo į rašymą, kuris jai kažkiek atstojo bendravimą su artimaisiais, likusiais tėvynėje. Taip 2015 metais atsirado pirmoji J. Miliūtės knyga „Ar braškės virsta ferariais?“, o po metų netruko pasirodyti ir antroji - „Kodėl aš vis dar ten?“.
Šiemet į skaitytojų rankas atiduotas trečiasis Julijos Miliūtės romanas „Kaip svajonė virsta realybe. Iš emigrantės gyvenimo“ tęsia iš Dzūkijos kilusios autorės knygų ciklą apie gyvenimą svetur. Pastarojoje knygoje su jauduliu atverdama dar vieną savo esybės kertelę, autorė kreipiasi į būsimus skaitytojus ir vertintojus: „Šioje knygoje, gerbiamas skaitytojau, rasite trečiąjį mano gyvenimo etapą svetur. Tai - jau ne tik darbas, bet ir pramogos, pasaulio pažinimas bei išgyventas ilgesio jausmas. Šioje knygoje skyriau daug vietos jausmams, kuriuos kaip duoklę už skalsią emigranto duoną atiduodame gyvenimui. Paliečiau ir pačią skaudžiausią mažo vaiko gebėjimo pritapti svetimoje aplinkoje temą ir ieškojau atsakymo į dažną klausimą „Ar verta vaikus vežtis į svetimą šalį?.. “
Julija Miliūtė be pagražinimų aprašo savo gyvenimą svečioje šalyje ir tuo pačiu stengiasi griauti stereotipus. Visi, norintieji sulaukti atsakymų į giluminius emigracijos klausimus ir pabendrauti su knygų autore, kviečiami ketvirtadienio vakarą praleisti bibliotekoje. Julijos Miliūtės kūrybos pristatymo renginys „Kaip svajonė virsta realybe“ žada nuoširdų pašnekesį ir skaudžius atviravimus.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą