Krokialaukyje duris atvėrė lauko bibliotekėlė

Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos kiemelyje duris atvėrė ARSVB Krokialaukio filialo lauko bibliotekėlė – Knygų namelis. Čia gyvens knygos. Gimnazijos dieną lauko bibliotekėlės atidarymo šventėje dalyvavo ir ARS viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas. Jis pasidžiaugė gražia iniciatyva ir vylėsi, kad lauko bibliotekėlė sulauks dar gausesnio būrio skaitytojų, nes ji veiks visą parą.

Direktorius į šventę atvyko ne tuščiomis – jis padėkomis ir atminimo dovanėlėmis apdovanojo geriausius Krokialaukio filialo skaitytojus: Eveliną Branišauskaitę, 2 klasės mokinę Mingailę Meškotaitę, iš 4-os klasės bei Ig klasės mokinę Beatričę Aleškevičiūtę ir Rasą Baranauskaitę iš II g klasės.

Knygų dalijimosi iniciatyva atsirado 2009 m. Amerikoje, kai Todas Bolas mirus motinai, sumanė jos didžiule biblioteka pasidalinti su kitais. Šalia namų pastatė nameliuką ir padėjo knygų. Apie jį pradėjo burtis bendruomenė. Namelio turiniu galėjo naudotis draugai ir kaimynai. Idėja išpopuliarėjo visame pasaulyje.

Šios bibliotekėles skatina ne tik skaitymą ir domėjimąsi įvairia literatūra, bet ir draugiškumą, bendruomeniškumą, savanorystę. Ne veltui ant langelio yra užrašas: „Dalinkimės – mainykimės - skaitykime“.

Griežtų naudojimosi taisyklių nėra, veiks visą parą, be atostogų, grąžinimo terminų ar skaitytojų pažymėjimų. Svarbu, kad bibliotekėlei pavyktų surasti draugų. Galima išskirti tik kelis reikalavimus joms: žmonėms turi būti smagu, įdomu, jauku, smalsu, nevaržoma ir laisva. Bibliotekėlė atvira visiems! Ji priklauso visiems – kaimynams, draugams ar žmonėms, kurių mes net nepažįstame. Kiekvienas gali ja naudotis, galima palikti atsiliepimus, laiškus... Tai turi būti džiaugsmą teikiantys mainai.

Už šį namelį dėkojame įmonės „Suresta“ vadovui Alvydui Nabažui ir jo šeimai. Taip pat visiems, palaikiusiems šią iniciatyvą ir prisidėjusiems prie jos įgyvendinimo.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos

Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė

Daiva Kalasauskienė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą