Vasarą Muzikos mokykloje skambėjo dzūkų melodijos

„Dzūkų melodijos vaikų pasaulyje" – taip pavadintas projektas Alytaus muzikos mokykloje tęsiasi jau devynerius metus. Jeigu pasiseka ir projektą finansuoja Alytaus miesto savivaldybė, mokinių veikla tampa turiningesnė, atsiranda daugiau ir įdomesnės veiklos. Šiais metais taip ir įvyko – į mokinių poreikius vasarą buvo atsižvelgta, vasaros stovyklai, kurioje 20 dienų dalyvavo per 40 Muzikos mokyklos mokinių ir mokytojų, buvo skirtas finansavimas.

Mokiniai savo kūrybiškumą skyrė gimtojo Alytaus miesto kūrėjų gyvenimui ir kūrybai. Jie rinko medžiagą apie Alytuje gyvenusius ir kūrusius kompozitorius, pavyzdžiui, Juozą Karpavičių, Joną Šukį, Tadą Navicką ir kt. Vieni stovyklautojai piešė portretus, klausėsi sukurtos muzikos, kiti – mokėsi patys ją atlikti.

Ne mažiau įdomūs buvo susitikimai su profesionaliais kompozitoriais ir jaunaisiais kūrėjais. Andrius Abromavičius drauge su vaikais atliko Alytaus himną, kurio autorius yra jisai pats, o Alvydas Jegelevičius, prieš keletą metų padovanojęs Muzikos mokyklai smuiką, šį kartą atvyko vėl su dovana – olandų autoriaus reprodukcija, kurioje pavaizduotas smuikas. Albertas Antanavičius ne tik susitiko su mokiniais Vilniuje, bet ir dainavo Muzikos mokyklos kiemelyje, pasakojo apie savo jaunystės Alytų.

Kūryba dvelkė kiekviena stovyklos diena – vaikai patys kūrė lankstinukus apie Alytaus meną, lankėsi muziejuose, kalbėjosi su jaunais muzikantais, kuriančiais muziką popieriuje arba kompiuterio ekrane. Stovykloje išmokta daug, kaip rašė patys vaikai: „pažinti kompozitorius, dainavimo, mandagumo ir bendradarbiavimo". Matydami savo vaikus, muzikuojančius ir žaidžiančius gamtoje, koncertuojančius Mokyklos kiemelyje, tėveliai džiaugėsi, kad jų vaikai ne tik kryptingai užimti, bet ir išmoksta į kūrybą pažvelgti naujai.

Alytaus muzikos mokyklos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą