Kvepiantis levandų festivalis

Jau antri metai Lazdijų seniūnijos Kurdimakščių kaimo pakraštyje, ūksmingų šimtamečių ąžuolų pašonėje vyksta Levandų festivalis, kurį organizuoja šiuos augalus auginanti, kosmetinius preparatus iš jų gaminanti, bei jais prekiaujanti rajono verslininkė Loreta Zajankauskienė. Festivalis  - ne tik levandų gerbėjų, bet ir aktyvių rajono savivaldybės gyventojų, kurie nepraleidžia progos sužinoti ką nors nauja, pabendrauti, įdomiai praleisti savaitgalį, šventė.  Juo labiau, kad turiningas, įdomus, naujoviškas ir netradicinis  renginys – čia pat, vos už keleto kilometrų nuo namų.

Šiemet Levandų festivalyje apsilankė ir rajono savivaldybės meras Artūras Margelis. Šventės metu jis bendravo su viešniomis iš Seinų, kurios į festivalį  atvyko gausia delegacija, kartu su jas pakvietusiomis moterimis iš Metelių kaimo bendruomenės „Tarp Dusios ir Metelio“. Šventės organizatoriai savivaldybės merą bei kitus  festivalio svečius vaišino pagal ypatingą receptą virta  perlinių kuopų sriuba, ant laužo kepta mėsa, levandų arbata, šventės iniciatorės Loretos Zajankauskienės draugių bei giminaičių keptais saldumynais.

Už šventės rajono bendruomenei  organizavimą bei netradicinių verslų puoselėjimą rajono savivaldybės meras Artūras Margelis apdovanojo  Loretą  Zajankauskienę  savo padėka bei asmenine dovana, o visiems šventės dalyviams pasivaišinti atvežė  rajono verslininko Valiaus Čepanonio individualios įmonės „Dzūkų magyras“ kepinių.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą