Šventėme istoriją kurdami ateitį!

Lapkričio 15 dieną Butrimonių gimnazijos Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkciame skyriuje vyko susitikimas su Milda Zamalyte, Daina Gailiušaite ir Karoliu Zavecku – IT kompanijos „Cognizant“ atstovais. Apie 220 tūkst. darbuotojų įvairiose šalyse turinti kompanija Vilniuje, kurioje jie dirba, teikia  aukščiausios kokybės IT ir verslo procesų valdymo paslaugas esamiems ir naujiems klientams, noriai prisideda prie pozityvių pokyčių, įgyvendina socialiai atsakingus projektus, kurie kviečia jaunimą pažinti technologijas ir skaitmeninį pasaulį, savanoriškai moko moksleivius analizuoti duomenis, programuoti ir pajusti duomenų galią. Kadangi mūsų mokykla tapo  projekto „100 mokyklų“ dalyve,  tad  svečiai atvyko susitikti su jaunaisiais ateities kūrėjais, papasakojo apie galimybes ir įvairiausias roles technologijų industrijoje, o po pristatymo mokinius pakvietė spręsti Šimtmečio programavimo valandos užduotis, sukurtas Lietuvos menininkų ir technologų.

Taigi gavę planšetes mokiniai ėmėsi programuoti svarbius Lietuvos istorijos įvykius – Dariaus ir Girėno skrydį per Atlantą, Rūtos Meilutytės olimpinį rekordą, Prezidento Valdo Adamkaus sportinius laimėjimus, kūrė šimtmečio herojų plakatą ir kita. Jau vien užduočių pavadinimai -  „Baltijos kelias: duokš, mielas drauge, ranką“, „LITUANICA: du draugai“, „Liudas Mažylis: adata Berlyno kupetoje“,   „Bėk, Valdai, bėk“ , „Griebk šakotį, kol jaunas“ ir kt. –  suintrigavo ir skatino dirbti, kad pamatytum rezultatą. Iš viso reikėjo atlikti net 10 užduočių. Štai užduotis „Bėk, Valdai, bėk“ laikoma atlikta, kai dalyvis suprogramuoja veikėjo ir laimėjimų judėjimą bei atranda ir sudėlioja visus 8 prezidento V. Adamkaus laimėjimus, o užduotis „Rūta Meilutytė: olimpinės purslynės“  laikoma įveikta, kai žaidėjas pagerina Rūtos Meilutytės rekordą bei sukuria 2 sąlygas: apsuka plaukikę, pasiekus baseino kraštą, ir padidina jos greitį, spaudžiant ant ekrano (baseino).

Dvi valandos prabėgo greitai ir turiningai. Esame dėkingi mūsų svečiams už suteiktą galimybę tapti kukliais rytojaus technologijų kūrėjais, už pokyčių Lietuvos švietimo sistemoje ir augančios kartos profesiniuose lūkesčiuose siekimą.

Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą