Talokiuose jaunimas ūžė krepšinio aikštelėje, vyresni – „Nerijos“ koncerte


Praėjusį savaitgalį Talokių kaime skambėjo ne tik legendinio ansamblio „Nerija“ dainos, bet ir aidėjo mėtomi krepšinio kamuoliai. Simbolinę naujai įrengtų sporto, vaikų žaidimų aikštelių, lauko treniruoklių atidarymo juostelę perkirpo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, Talokių kaimo bendruomenės pirmininkas Simas Salickas, talokiškis.
Naujas aikštynas
Meras pasidžiaugė gausiai į sporto aikštyno atidarymą, nuo mažiausio iki vyriausio, susirinkusiais gyventojais, ypač kaimo jaunimu, kuris į šventę atėjo nešinas krepšinio kamuoliais. Kartu su jaunimu rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas įmetė pirmuosius kamuolius į naujai įrengtą krepšį.

Talokiuose aikštynas pastatytas prie daugiabučių namų Plytinės gatvėje. Jame – krepšinio aikštelė, kurios paviršius padengtas specialia liejama besiūle gumos granulių danga, šalia pastatyti 4 lauko treniruokliai, vaikų žaidimų įrenginys. Talokių kaimo bendruomenės pirmininkas S. Salickas sako, kad vaikų žaidimų aikštelę pamėgo mažieji gyventojai, kuriuos padūkti atveda tėvai, ne tik iš Talokių, bet ir aplinkinių kaimų.
Projektas „Talokių kaimo sporto aikštės įrengimas“ įgyvendintas Alytaus rajono savivaldybės ir ES lėšomis. Sutvarkyta ir Paplentės gatvė Talokiuose.

Talokių bendruomenei – 10
Apžiūrėjus naują aikštelę, Talokių kaimo bendruomenės pirmininkas pakvietė visus į bendruomenės veiklos 10-mečio renginį, kuris vyko bendruomenės namuose. Salė buvo sausakimša.
„Mūsų bendruomenę vienija 90 narių ne tik iš Talokių, bet ir aplinkinių kaimų“, – sakė S. Salickas. Jis padėkojo Alytaus rajono savivaldybės merui A. Vrubliauskui už pagalbą stiprinant bendruomenės bazę: suremontuotas patalpas. „Jūsų rūpesčiu turime tokias gražias, jaukias patalpas ir šventės proga padovanotą grupės „Nerija“ koncertą. Tai buvo didelė bendruomenės svajonė“, – pažymėjo pirmininkas.
S. Salickas padėkojo aktyviems bendruomenės nariams už organizuojamus renginius, indėlį į bendruomenės veiklą.
Sveikinimo žodį taręs rajono vadovas pažymėjo, kad bendruomenės 10-metis sutampa su Lietuvos 100-mečiu, ta proga bendruomenei palinkėjo vienyti 100 žmonių. „Džiaukitės gyvenimu ir gyvenkite. Neatidėliodami jo ateičiai“, – kalbėjo meras, bendruomenės pirmininkui S. Salickui įteikdamas graviruotą atminimo lentelę: „Savo visuomeniniu darbu kuriate šviesesnį, prasmingesnį ir gražesnį žmonių gyvenimą. Tegul sėkmė lydi visus Jūsų sumanymus ir idėjas“.
Renginyje dalyvavęs Alytaus seniūno pavaduotojas Kęstutis Tumynas pažymėjo, kad bendruomenė yra draugiška, savita, aktyvi.

Šventės proga koncertavo legendinė grupė, organizuojanti atsisveikinimo turą Lietuvoje, „Nerija“.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą