Jaroslavas Melnikas įsigijo literatūrinio traukinio bilietą Alytun


Alytaus Jurgio Kunčino viešoji biblioteka ir vėl kviečia šiuolaikinės literatūros gurmanus burtis draugėn – spalio 9 d. 17 val. čia įvyks dar vienas renginys iš ciklo „Dėmesio! Dvi kartos traukinyje!“ Šį kartą į susitikimą su skaitytojais atvyksta rašytojas, literatūros kritikas, filosofas Jaroslavas Melnikas.
Jaroslavą Melniką kritikai lygina su J.L.Borgesu ir J.Cortázaru. Jo proza apibūdinama kaip „egzistencialistinė“, „metaforiška“. Išoriškai atpažįstamas situacijas rašytojo plunksna paverčia pokalbiais apie pačius giliausius dalykus. Kas mes tokie? Kodėl esame? Kas mūsų laukia? – štai pagrindiniai laikui nepavaldūs klausimai, kuriuos kelia šio unikalaus autoriaus kūryba.
Tačiau pats rašytojas nelinkęs pervertinti palyginimų:
„Nežinau, aš juos skaičiau tik po to, kai kritikai mane palygino su tais rašytojais. Borcheso kūryboje iš tiesų randu labai daug ką sau artimo. Kortasaro – mažiau. Manau, lyginimas buvo stiliaus, pasaulėjautos, o ne reikšmingumo atžvilgiu. Kai rašai, galvoji ne apie rašytojus, o klausaisi savojo balso. Rašytojas susiduria su tiesa, o kritikų darbas paskui spręsti, į ką jis panašus ar nepanašus.“
Jaroslavo Melniko knygos „Pasaulio pabaiga“ ir „Kelias į rojų“ pateko į „Kūrybiškiausių metų knygų dvyliktuką“, o trys knygos („Pasaulio pabaiga“, „Tolima erdvė“ ir „Maša arba postfašizmas“) - į Metų knygos penketukus. Balsavimo už „Šimtmečio knygą" metu jo knyga „Rojalio kambarys" buvo pripažinta viena geriausių.
Tikrai verta apsilankyti Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje vyksiančiame renginyje – pasiklausyti, pabendrauti, užduoti klausimus ar tiesiog literatūriškai pamedituoti. Jaroslavo Melniko kūrybą pristatys rašytoja Daina Opolskaitė, muzikuos „Kukumbalis“.


Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą