Į Druskininkus baltarusis vežė ne tik keleivius, bet ir didelę kontrabandą

 

Druskininkų pasieniečiai sulaikė per Raigardo punktą į Lietuvą įvažiavusį baltarusio vairuotą mikroautobusą. Užsienietis ne tik vežė 6 tautiečius apsilankyti Druskininkuose, bet ir mikroautobuso slėptuvėse gabeno daugiau kaip 27 tūkst. pakelių cigarečių. Krovinio vertė – daugiau kaip 83 tūkst. eurų.
Sekmadienį ryte Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai maždaug už 100 metrų nuo Raigardo kontrolės punkto patikrinti sustabdė mikrautobusą „VW Crafter“ baltarusiškais numeriais. Jį vairavo 29-erių Baltarusijos pilietis.
Transporto priemonė į Lietuvą buvo ką tik įvažiavusi per Raigardo punktą, kur įveikė privalomus tikrinimus. Kartu su vairuotoju važiavo dar 6 jo tautiečiai, planavę aplankyti Druskininkus.
Pasieniečiams „VW Crafter“ pasirodė įtartinas, todėl nuspręsta mikroautobusą grąžinti į punktą ir detaliai jį patikrinti. Paaiškėjo, kad mikroautobuse įrengtos slėptuvės – sukonstruotas dvigubas dugnas ir dvigubos lubos. Čia Druskininkų pasieniečiai aptiko 27 596 pakelius cigarečių „NZ Gold Superslim“, „Minsk Capital Q5“ ir „Minsk Superslims“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra daugiau kaip 83 tūkst. eurų.
VSAT Varėnos rinktinėje dėl kontrabandos ir dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę. Mikroautobusas saugomas Druskininkų užkardoje. Jo keleiviams kurorto pasieniečiai pasiūlė tęsti kelionę į Lietuvą pakeleivingu transportu arba grįžti atgal į Baltarusiją.

 


VSAT informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą