Įsibėgėjo naujų visuomeninio transporto laukimo paviljonų įrengimo bei esamų perkėlimo į kitas vietas darbai

Alytuje statomos naujo dizaino autobusų stotelės. Savivaldybės specialistai projektuodami naujas stoteles įvertino alytiškių išsakytas nuomones bei pageidavimus, kad stotelės būtų kuo labiau   funkcionalesnes ir praktiškesnės keleiviams. Keturiasdešimt naujų viešojo transporto laukimo paviljonų Alytuje įrengiami pagal Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis finansuojamą  projektą. 

Šiuo metu pastatyti 23 paviljonai yra ne visiškai įrengti, jiems trūksta apdailos detalių, kai kuriuose – galinio arba šoninio stiklo. Paviljonus įrengti buvo planuota iki kovo mėnesio pabaigos, tačiau dėl gausaus sniego ir įšalo darbais sustojo. Atšylant žemei, vėl atnaujinamas aplinkos bei naujų paviljonų įrengimas ir esamų perkėlimas.

Naujo dizaino stotelių paviljonai įrengti tose autobusų stotelėse, kur keleivių srautai didesni, nėra jokios užuovėjos keleiviams arba šalia yra svarbūs miestui objektai, pavyzdžiui, visuomeniniai pastatai, mokyklos, įstaigos, organizacijos. Tokios stotelės šiuo metu jau pastatytos Artojų, Pramonės, A. Jonyno, Jurgiškių, Statybininkų, Jazminų ir kitose gatvėse.

Dalyje viešojo transporto stotelių – Naujosios ir Likiškėlių gatvėse, kuriose numatyta statyti naujo dizaino stoteles, yra senieji paviljonai. Jie išmontuojami ir perkeliami į kitas vietas. Pavyzdžiui,  Naujosios g. atkarpoje iš Poliklinikos ir Putinų autobusų stotelių išmontuoti paviljonai jau yra perkelti ir sumontuoti daug keleivių prašymų dėl paviljonų pastatymo sulaukusiose autobusų stotelėse Jiezno gatvėje. 

Taip pat dalis senų paviljonų bus perkelti į Stoties bei kitas gatves. Jie bus įrengiami naujų autobusų stotelių vietose, kuriose yra galimybės be didelių žemės darbų jas pastatyti.

Planuojama, kad dar šių metų vasarą Alytuje bus 75 dengtos viešojo transporto stotelės, jos autobusų laukiančius alytiškius saugos nuo sniego, lietaus ir vėjo. 

Mieste visuomeninio transporto laukimo paviljonus planuojama įrengti iki balandžio mėnesio pabaigos.

Stotelių vietos

Miesto ūkio skyriaus informacija

Komentarai

  • Wagner Clerk
    prieš 2 minučių
    Norėčiau jus visus rekomenduoti patikimam ir nuoširdžiam privačios paskolos davėjui, kuris patvirtino mano paskolą vos per kelias valandas po daugybės nesėkmingų bandymų gauti paskolą, nustebau ir apsidžiaugiau, kad privatus skolintojas mane išgelbėjo ir pasiūlė paskola su 2% palūkanų norma, susisiekite su ja dabar, jei jums reikia skubios paskolos El. paštas: (christywalton355@gmail.com) arba whatsapp jam +12522852093

Parašykite komentarą