Alytiškių iniciatyvos: gimnazistų svajonė tobulinti tinklinio aikštelę šalia Mažosios Dailidės


Alytiškių iniciatyvų projektas pristatytas keturiose Alytaus gimnazijose. Mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius moksleiviams pabrėžė puikią galimybę teikti idėjas ir pasiūlymus viešosioms erdvėms gerinti ir, žinoma, paskui didžiuotis savo autoryste.
Moksleiviai ne tik parodė didelį susidomėjimą, bet ir kartu generavo įvairiausias idėjas, ko jiems trūksta mieste. Pavyzdžiui: treniruoklių parko, sutvarkytos Dainų slėnio teritorijos, čiuožyklos, grojančio fontano, motorolerių aikštelės, sporto aikštyno prie Mažosios Dailidės. Moksleiviai taip pat pažadėjo aktyviai pildyti paraiškas ir siūlyti iniciatyvas, kad vėliau už jas galėtų balsuoti visi miesto gyventojai.
Aktyvi diskusija vyksta ir socialiniuose tinkluose. Štai alytiškis Narvydas mano, kad „Alytaus miesto savivaldybė daro nerealų dalyką ir mes negalime likti tam abejingi, todėl siūlykime savo idėjas, tai juk labai paprasta. O mes su draugais nusprendėme teikti paplūdimio tinklinio aikštelės, esančios šalia Dailidės ežerėlio, tobulinimo projektą, kad aikštelė taptų dar patrauklesnė visam miesto, o galbūt ir rajono jaunimui!“ Tačiau idėjas reikšti internete nepakanka – imkitės iniciatyvos teikti jas įgyvendinimui, iki gegužės 11 dienos užpildykite apačioje pateiktą formą.
Savivaldybės tarybai pritarus, 2018 metais 50 tūkst. eurų skirta įgyvendinti gyventojų pasiūlymams, todėl atsirado puiki galimybė balsavimo būdu išsirinkti tai, kas svarbiausia.
Alytiškių iniciatyvų įgyvendinimo grafikas
Paraiškų pateikimas nuo 2018 m. balandžio 23 d. iki gegužės 11 d.
Projektų tikrinimas nuo 2018 m. gegužės 12 d. iki birželio 1 d.
Balsavimas nuo 2018 m. birželio 15 d. iki 2018 m. liepos 6 d.
2018 m. liepos 16 d. paskelbiamas daugiausiai balsų surinkusių ir įgyvendinamų projektų sąrašas.

Projektų idėjų pasiūlymai priimami Alytaus miesto savivaldybės administracijos priimamajame Rotušės a. 4, Alytuje, ir el. p. info@alytus.lt.
Prieš pradedant bet kokią veiklą, pirmiausia verta patikrinti, ar žemė, objektas, kuriame projektas turi būti įgyvendintas, yra savivaldybės nuosavybė ir ar nėra kitų planuojamų funkcijų šioje vietoje.
Kilus klausimų pildant paraišką, kreipkitės į Strateginio planavimo ir finansų skyriaus vyr. specialistę Raimondą Dirsienę el. p. raimonda.dirsiene@alytus.lt, tel. (8 315) 55 152.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą