Viešosiose miesto erdvėse šiemet bus įrengtos kelios grilinės

Artėjant vasaros sezonui Alytaus miesto savivaldybė Jaunimo parke, prie Didžiosios Dailidės ir Dainų slėnyje planuoja įrengti daugiau pramogų ir laisvalaikio zonų.

Įrengtose poilsio zonose šalia didžiosios Dailidės gyventojai aktyviai naudojasi laužavietėmis. O šiemet gyventojų pageidavimu iki liepos pradžios bus įrengtos ir kelios grilinės miesto viešosiose vietose, kad gyventojai laisvai galėtų išsikepti maisto. Planuojama, kad po dvi grilines atsiras prie Didžiosios Dailidės ir Dainų slėnyje, viena Jaunimo parke.

Jaunimo parke planuojama įrengti lauko treniruoklius, parkūro kliūčių ruožą ir „Pump track" dviračių trasą, pritaikytą įvairaus amžiaus ir skirtingų įgūdžių turintiems dviratininkams. Vasarą parke bus įrengtas viešasis lauko tualetas ir nemokamo vandens kolonėlė, ja galės naudotis pasivaikščioti mėgstantys gyventojai, miesto svečiai ir čia aktyviai laiką leidžiantis jaunimas. Visa tai pavers Jaunimo parką aktyvaus laisvalaikio vieta. Taip pat šiemet bus rengiamas ir Jaunimo parko tilto rekonstrukcijos projektas.

Prie Didžiosios Dailidės esantį pontoninį tiltą planuojama tvarkyti artimiausiu metu. Numatoma, kad birželio 2 dieną prie Dailidės ežerėlių savo darbą pradės gelbėtojai, jie dirbs nuo 11 iki 20 val.

Gal turite idėjų ir pasiūlymų Alytaus viešosioms erdvėms gerinti, kuriomis galėtų naudotis visi miesto gyventojai ir svečiai? Tuomet kviečiame iki gegužės 11 d. užpildyti paraišką, surinkti 15 alytiškių parašų ir ją atnešti į savivaldybės priimamąjį. Plačiau apie iniciatyvas ir paraiškos formą rasite čia http://alytus.lt/alytiskiu-iniciatyvos.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą